«Ιστορικό» σχέδιο διάσωσης για την Air France-KLM - Ενίσχυση 7 δισ. ευρώ υπό όρους

«Ιστορικό» σχέδιο διάσωσης για την Air France-KLM - Ενίσχυση 7 δισ. ευρώ υπό όρους Facebook Twitter
EPA
0

Η γαλλική κυβέρνηση θα στηρίξει την αεροπορική εταιρεία Air France-KLM με ένα πακέτο βοήθειας ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο δεν εξετάζει την πιθανότητα κρατικοποίησής της, ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1, ο Λεμέρ διευκρίνισε ότι η βοήθεια θα δοθεί με τη μορφή δανείων: 4 δισεκ. τραπεζικά δάνεια με κρατική εγγύηση και άλλα 3 δισεκ. απευθείας από το κράτος. «Πρέπει να σώσουμε την εθνική εταιρεία μας», είπε, χαρακτηρίζοντας «ιστορικό» αυτό το σχέδιο διάσωσης.

«Τα αεροσκάφη της Air France είναι καθηλωμένα στο έδαφος, για αυτό πρέπει να την στηρίξουμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα δοθεί υπό την προϋπόθεση ότι ο όμιλος «θα γίνει η πιο φιλική προς το περιβάλλον αεροπορική εταιρεία στον πλανήτη».

Ο υπουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται παράλληλα και ένα σχέδιο στήριξης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, ύψους περίπου 5 δισεκ. ευρώ.


Χθες, ο διευθύνων σύμβουλός του ομίλου Air France-KLM, Μπέντζαμιν Σμιθ, ανέφερε ότι η υποστήριξη από το γαλλικό και το ολλανδικό κράτος είναι «απαραίτητη».

«Δεδομένης της κρίσης και της αβεβαιότητας που προκαλεί, αυτή η στήριξη είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο όμιλος να ξεπεράσει αυτήν την κρίσιμη περίοδο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σμιθ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους γερουσιαστές της Επιτροπής Χωροταξίας και Αειφόρου Ανάπτυξης

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM