Τριάντα εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάνει αίτηση για επίδομα ανεργίας

Τριάντα εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάνει αίτηση για επίδομα ανεργίας Facebook Twitter
0

Από τις 21 Μαρτίου έχουν κάνει αίτηση για επίδομα ανεργίας σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι περίπου το 18,4% του πληθυσμού των ΗΠΑ, που είναι σε ηλικία εργασίας.

Εκατομμύρια περισσότεροι Αμερικάνοι υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι απολύσεις αφορούν πλέον και κλάδους που αρχικά δεν επηρεάστηκαν άμεσα από το κλείσιμο των επιχειρήσεων και τα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω του κορωνοϊου.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν με βάση τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία στα 3,839 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 25 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μία εβδομάδα νωρίτερα ο αριθμός τους είχε διαμορφωθεί στα 4,442 εκατ.. Τα νούμερα αυτά συνεχίζουν να είναι πολύ αυξημένα, σε επίπεδα που πριν από μερικούς μήνες ήταν απλά αδιανόητα.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν 3,50 εκατ. αιτήσεις για την προηγουμένη εβδομάδα. Ο αριθμός των αιτήσεων έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ των 6,867 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM