ΗΠΑ: 11 πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών θετικοί στον κορωνοϊό - Ανησυχία για Τραμπ

ΗΠΑ: 11 πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών θετικοί στον κορωνοϊό - Ανησυχία για Τραμπ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Έντεκα μέλη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό το βράδυ της Πέμπτης, εγείροντας φόβους για την υγεία του προέδρου Τραμπ, ο οποίος πάντως επαναλαμβάνει πως δεν ανησυχεί μήπως κολλήσει. 

Έγγραφα από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας που περιήλθαν στην κατοχή του Yahoo News, αποκαλύπτουν πως η υπηρεσία μετρά έντεκα κρούσματα κορωνοϊού και επιπλέον 60 υπαλλήλους οι οποίοι έχουν τεθεί σε αυτο-απομόνωση. Παράλληλα, άλλα 23 μέλη της υπηρεσίας έχουν αναρρώσει από την Covid-19.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι υπάλληλοι αυτοί που βρέθηκαν θετικοί δούλευαν στον Λευκό Οίκο ή είχαν έρθει σε στενή επαφή προσφάτων με τον Ντόναλντ Τραμπ ή Μάικ Πενς.

Πρόεδρος κι αντιπρόεδρος, εξάλλου, είχαν επαναλάβει το τεστ προ ημερών και είχαν βρεθεί αμφότεροι αρνητικοί, όταν διαπιστώθηκε πως είχε προβληθεί από τον ιό βοηθός του Τραμπ.

Ο Τζάστιν Γουέλαν, εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών τόνισε πως η υπηρεσία ακολουθεί τις συστάσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Μέλος του προσωπικού του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς διαγνώστηκε θετικό στον νέο κορονοϊό, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγο η πτήση του σήμερα προς την Άιοβα και αναγκάζοντας ορισμένους συνεπιβάτες του στο Air Force Two να αποβιβαστούν, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται λίγο αφότου γνωστοποιήθηκε πως η γραμματέας Τύπου του Μάικ Πενς, Κέιτι Μίλερ βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η Μίλερ που είναι η σύζυγος του Στίβεν Μίλερ, υψηλόβαθμου συμβούλου και κειμενογράφου του Τραμπ, επιβεβαίωσε στο NBC το ότι έχει προσβληθεί, προσθέτοντας πως είναι ασυμπτωματική.

Όπως, μάλιστα, μετέδωσε το CNN, και η προσωπική βοηθός της Ιβάνκα Τραμπ διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από Business Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM