Ισπανία: Πρώτη φορά μετά από 2 μήνες διψήφιος αριθμός θανάτων

Ισπανία: Πρώτη φορά μετά από 2 μήνες διψήφιος αριθμός θανάτων Facebook Twitter
Ισπανία: Πρώτη φορά μετά από 2 μήνες διψήφιος αριθμός θυμάτων (EPA)
0

Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από κορωνοϊό στην Ισπανία πέφτει κάτω από τους 100 για πρώτη φορά τους τελευταίους σε δύο μήνες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, οι θάνατοι στην Ισπανία το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 87.

Οι συνολικοί θάνατοι από τον ιό αυξήθηκαν σε 27.650, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 231.350 από 230.698, ανέφερε το υπουργείο.

Χθες ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι θέλει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για «περίπου ένα μήνα», έως το τέλος της διαδικασίας άρσης των περιοριστικών μέτρων στη χώρα.

«Ο δρόμος που παίρνουμε είναι ο μοναδικός δυνατός», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασης, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει από το ισπανικό κοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως για την παράταση. «Θα είναι η τελευταία παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και θα διαρκέσει έως το τέλος της διαδικασίας άρσης των μέτρων καραντίνας», στα τέλη Ιουνίου, σημείωσε.

Έχοντας κηρυχθεί τη 14η Μαρτίου και ήδη παραταθεί αρκετές φορές, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να λήξει την 24η Μαΐου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM