Αυτή είναι η ελληνική πρόταση των 47 σελίδων προς τους θεσμούς

Αυτή είναι η ελληνική πρόταση των 47 σελίδων προς τους θεσμούς Facebook Twitter
2

Πρωτογενές πλεόνασμα 0,6% του ΑΕΠ φέτος, 1,5% το 2016, 2,5% το 2017 και 3,5% έως το 2022 προβλέπει η ελληνική 47σέλιδη ελληνική πρόταση στους θεσμούς ενώ προβλέπονται και συντελεστές ΦΠΑ 6%, 11% και 23%. Στο χαμηλό συντελεστή θα υπαχθούν μόνο  φάρμακα, θέατρα και βιβλία. Επίσης προβλέπεται η άμεση εφαρμογή των αλλαγών στο ΦΠΑ με εξαίρεση τα ξενοδοχεία όπου ο αυξημένος ΦΠΑ θα ισχύσει από τον Οκτώβριο.

Στο 11% μεταφέρονται, εφημερίδες, περιοδικά, «βασικά και φρέσκα τρόφιμα», η ενέργεια, το νερό και ο τουρισμός. Η πρόταση δημοσιεύτηκε στο Tagesspiegel.

Ειδικότερα, στο 11% μεταφέρονται, σύμφωνα πάντα με την ελληνική πρόταση, εφημερίδες, περιοδικά, «βασικά και φρέσκα τρόφιμα», η ενέργεια, το νερό και ο τουρισμός. Αντιστοίχως, στο 23% θα εμπίπτουν ορισμένα είδη τροφίμων μαζί με είδη αλιείας εκτός ψαριών, γλυκά, μαρμελάδες, επεξεργασμένο ψωμί, μακαρόνια, σάντουιτς, προμαγειρεμένο φαγητό, έτοιμο φαγητό, σοκολάτες, σάλτσες κλπ.

Νέες κλίμακες έκτακτης εισφοράς από 0,7% για εισοδήματα από 12.000 ευρώ και έως 8% για εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ (220 εκατ. ευρώ φέτος και 250 το 2016). Επίσης, προτείνεται ειδική εισφορά για μεγάλες επιχειρήσεις (1,064 δισ. ευρώ). Προτείνονται επίσης:

    Τέλος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις ( ύψους 100 εκατ. ευρώ φέτος και 100 εκατ. ευρώ το 2016)


    Φόρο πολυτελείας σε αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών και άλλων ειδικών πολυτελείας (της τάξης των 30 εκατ. ευρώ ετησίως)


    Τέλη συχνοτήτων ( ύψους 20 εκατ. ευρώ)


    Πρόστιμα σε οδηγούς που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και σε ανασφάλιστα αυτοκίνητα (120 εκατ. ευρώ φέτος και 90 εκατ. ευρώ το 2016)

Για τον κατώτατο μισθό στην πρότασή της η κυβέρνηση κάνει λόγο για σταδιακή αύξηση μέχρι το 2016.

Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί μία αναδιάρθρωση του χρέους για τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να τεθεί σε διαπραγμάτευση μέχρι τις 30 Ιουνίου μαζί με τους θεσμούς και τον ESM για τη «βέλτιστη νομική και οικονομική λύση».

Δείτε την πρόταση εδώ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική Κρίση: Δημιουργείται Ευρωπαϊκό Ειδικό Ταμείο για φυσικές καταστροφές στον πρωτογενή τομέα

Οικονομία / Κλιματική Κρίση: Δημιουργείται Ευρωπαϊκό Ειδικό Ταμείο για φυσικές καταστροφές στον πρωτογενή τομέα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έχουν πλήξει πολλές περιοχές της Ευρώπης, έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε μεγάλες εκτάσεις του κοινοτικού γεωργικού τομέα
ΦΩΤ.: EUROKINISSI