Βαρουφάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζονται για το χρέος

Βαρουφάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζονται για το χρέος Facebook Twitter
0

«Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος, προκειμένου να γίνει βιώσιμη η οικονομία και να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση που είχε στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης και χαρακτήρισε εξαιρετικά χρήσιμη τη συνάντηση.

Όπως είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημασία έχει η ουσία και όχι το πώς θα ονομάσουμε τη λύση για απομείωση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη.

Ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» για τα επόμενα χρόνια, αλλά και θέματα που τέθηκαν σε Παρίσι και Λονδίνο και τα οποία θα εξεταστούν στις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και, σύμφωνα με πληροφορίες, μεθαύριο στο Βερολίνο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM