ΕΛΣΤΑΤ: Στο 39,5% η ανεργία στους νέους

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 39,5% η ανεργία στους νέους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μπορεί η ανεργία να μειώθηκε στο 18% τον Δεκέμβριο (έναντι του 18,3% του Νοεμβρίου) αλλά, παρά την αύξηση της απασχόλησης, το ποσοστό ανεργίας στους νέους παραμένει πολύ υψηλό, στο 39,5% για τις ηλικίες 15-24 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 851.556 άτομα και μειώθηκαν κατά 138.274 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2017 (-14%) και κατά 16.774 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2018 (-1,9%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.868.241 άτομα ενώ οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθαν σε 3.236.631.

Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας (23,1%) παραμένει σημαντικά υψηλότερο από εκείνο στους άνδρες (14,1%).

Ηλικιακά, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στις ομάδες 15- 24 ετών (39,5%) και 25- 34 ετών (24,2%).

Ακολουθούν οι ηλικίες 35- 44 ετών (16,2%), 45- 54 ετών (14,4%), 55- 64 ετών (13,9%) και 65- 74 ετών (8,7%).

Ανά περιοχή

Στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (21,1% τον Δεκέμβριο), το Αιγαίο (19,6%) και η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (19%).

Ακολουθούν, η Αττική (18,5%), η Μακεδονία- Θράκη (18,5%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (18,3%) και η Κρήτη (8,3%).

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων «Realignments»

Οικονομία / Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων

Ηγετικές προσωπικότητες, think tanks και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς για να χαρτογραφήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της εποχής
LIFO NEWSROOM
Γ. Στάσσης: Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ενέργεια και τεχνολογία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Οικονομία / Γ. Στάσσης: Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ενέργεια και τεχνολογία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Όσα επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, κατά την κεντρική ομιλία του στη διάρκεια του συνεδρίου «Geopolitics, Connectivity and Energy Security: An Athens Conversation» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 31 Μαρτίου από το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund of the United States
LIFO NEWSROOM