FAZ: Υπήρχε συμφωνία, την τίναξε το ΔΝΤ στον αέρα

FAZ: Υπήρχε συμφωνία, την τίναξε το ΔΝΤ στον αέρα Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
7

Την ύπαρξη συμβιβαστικής πρότασης της Κομισιόν την οποία υπέσκαψε το ΔΝΤ αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung, σημειώνοντας ότι την πρόταση αυτή που προέβλεπε να μην υπάρξουν περικοπές στους χαμηλοσυνταξιούχους αν υπήρχε περικοπή στρατιωτικών δαπανών, είχαν εγκρίνει Μέρκελ και Ολάντ.

 «Η Αθήνα θα μπορούσε να αναβάλει τις μειώσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους, εάν ως αντάλλαγμα μείωνε αντίστοιχα τα εξοπλιστικά. Πρόκειται για 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή την πρόταση μετέφερε ο Γιούνκερ στον Τσίπρα με την έγκριση της Μέρκελ και του Ολάντ. Το ΔΝΤ δεν δέχεται τέτοια παζάρια, είπε ένας από τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις» αναφέρει η εφημερίδα.

Η FAZ υποστηρίζει ότι υπήρχε συμφωνία ακόμη και για το όριο του πρωτογενούς πλεονάσματος, πριν η Λαγκάρντ τα τινάξει όλα στον αέρα. «Υπήρξε και μια παράλληλη συμφωνία. Εάν για το τρέχον έτος ήταν δυνατό το πρωτογενές πλεόνασμα να είναι στο 0,8%, οι συμμετέχοντες θα ήταν ευχαριστημένοι. Η Λαγκάρντ αρχικά, ενέκρινε αυτή τη συμφωνία-έστω και με δυσκολία. Όμως, την επόμενη μέρα πήρε τηλέφωνο τη Μέρκελ και το πήρε πίσω» αναφέρει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται μάλιστα ότι η στάση του ΔΝΤ προκάλεσε και την οργή αρκετών ευρωπαίων αξιωματούχων που έλεγαν ότι είναι εξωφρενικό να αποφασίζει για την ΕE ένας οργανισμός που δεν έχει καμία σχέση με την Ένωση.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM