Handelsblatt: Το Ελληνικό μπορεί να γίνει σύμβολο της ανάπτυξης για την Ελλάδα

Handelsblatt: Το Ελληνικό μπορεί να γίνει σύμβολο της ανάπτυξης για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Ένα εκτενές δημοσίευμα για τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. To ρεπορτάζ επικεντρώνεται στις οικονομικές προτεραιότητες της νέας ελληνική κυβέρνησης και ειδικά στην επένδυση του Ελληνικού. 

Η περίπτωση του Ελληνικού χαρακτηρίζεται «σύμβολο της στασιμότητας» που πρέπει να γίνει «σύμβολο της ανάπτυξης» για την Ελλάδα. 

Η εφημερίδα επικρίνει δε, τη στάση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στη συγκεκριμένη επένδυση, αναφέροντας ότι «ως πρωθυπουργός την τορπίλιζε συστηματικά εμποδίζοντας τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά σχέδια σε οικιστικό ιστό στην Ευρώπη».

Handelsblatt: Το Ελληνικό μπορεί να γίνει σύμβολο της ανάπτυξης για την Ελλάδα Facebook Twitter

«Το Ελληνικό αποτελεί τον πρώτο σημαντικό στόχο για το νέο πρωθυπουργό: θα μπορέσει να υλοποιήσει την υπόσχεσή του να επανεκκινήσει την οικονομία και να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα βιώσιμο δρόμο ανάπτυξης» λέει η Handelsblatt. 

Η Handelsblatt σημειώνει πως το σχέδιο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι «λιγότεροι φόροι, λιγότερο κράτος, περισσότερη ανάπτυξη», ενώ χαρακτηρίζει «άσκηση μαμούθ» τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης να διπλασιάσει τους ρυθμούς ανάπτυξης. 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM