Η Nissan σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιο της Ινδονησίας

Η Nissan σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιο της Ινδονησίας Facebook Twitter
Ο Makoto Uchida, Ceo της NIssan (EPA)
0

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Nissan ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή οχημάτων στην Ινδονησία, μετά την πτώση των πωλήσεων, που απειλεί την κερδοφορία και την επιβίωσή της.

Η απόφαση να σταματήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο της δυτικής Ιάβας, όπου κατασκευάζονται τα συμβατικά αυτοκίνητα της Datsun, ήταν μέρος ενός σχεδίου για «τη βελτιστοποίηση της παραγωγής και την αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», όπως δήλωσε η νούμερο 2 εταιρεία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Nissan έχει προειδοποιήσει ότι οι περικοπές στον τομέα της παραγωγής, οι οποίες θα οδηγήσουν σε κλείσιμο εργοστασίων, είναι αναγκαίες προκειμένου να επιταχυνθεί η μείωση του κόστους και η αποκατάσταση των κερδών.

Ο 86χρονος ιαπωνικός κολοσσός δημοσίευσε την πρώτη τριμηνιαία απώλεια κερδών που είχε στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας, τον περασμένο μήνα, και μείωσε την ετήσια πρόβλεψη των κερδών του.

Τα χρόνια των μεγάλων εκπτώσεων στα οχήματα της προκειμένου να επιτευχθεί αύξηση του μεριδίου της αγοράς αμαύρωσαν την εικόνα της αυτοκινητοβιομηχανίας και οδήγησαν τις πωλήσεις σε ελεύθερη πτώση με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση στη Nissan αλλά και στον νέο CEO της Makoto Uchida, για την επίτευξη ενός βιώσιμου σχεδίου ανάκαμψης τον Μάιο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ωστόσο, βρίσκεται σε αναταραχή από την εποχή της σύλληψης του επί χρόνια ηγέτη της Carlos Ghosn στα τέλη του 2018 και έκτοτε προσπαθεί να ξαναχτίσει την συνεργασία της με την γαλλική Renault.

Με πληροφορίες του Reuters

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Οικονομία / Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Από τις αρχές Μαρτίου ξεκινά η εφαρμογή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας για τις προσφορές και τις εκπτώσεις, με στόχο να εξαλειφθούν οριστικά οι παραπλανητικές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Οικονομία / Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Θα συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και ενσωματώνει ψηφιακή πληροφορία που τηρείται από διαφορετικούς φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αφορά συνολικά στα στοιχεία των ακινήτων της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ποιοι δικαιούνται voucher μέχρι και 600 ευρώ - Τι προβλέπεται για συνταξιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και γονείς τέκνων με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οικονομία / Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Η προκήρυξη όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής της σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για περιοχές της Πελοποννήσου από τις εταιρείες Chevron και HELLENiQ Energy
LIFO NEWSROOM