Μικρή αύξηση στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ από το 2019

Μικρή αύξηση στο επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ από το 2019 Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Αυξήσεις στα επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ θα φέρει η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού από τις αρχές του 2019. 

Η αύξηση μισθού αφορά σε 614.000 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με αποδοχές κάτω των 600 ευρώ καθώς και όσους εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης και 350 ευρώ μικτά.

Οι αυξήσεις αυτές θα «τραβήξουν» προς τα πάνω τα βασικά επιδόματα που δίνει ο ΟΑΕΔ, όπως το τακτικό επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ που διαμορφώνεται στο 55% του κατώτατου ημερομισθίου.

«Η αύξησή του θα επιφέρει αυτόματη αύξηση 10 με 15 ευρώ του επιδόματος ανεργίας που αφορά 90.000-120.000» άτομα εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος.

Το επίδομα ανεργίας καταβάλλεται κάθε μήνα, με βάση το βασικό ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτό καθορίζεται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αυξήσεις αναμένονται και στις αμοιβές των ανέργων στα διάφορα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ καθώς και στις επικουρικές συντάξεις.

Μεγαλύτερη θα είναι οι αυξήση για τους νέους κάτω των 24 ετών, που προς το παρόν αμείβονται με τον «υποκατώτατο μισθό» των 511 ευρώ, ο οποίος καταργείται. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM