Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει σχέδιο Β΄ για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει σχέδιο Β΄ για την Ελλάδα Facebook Twitter
8

Η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για οποιαδήποτε έκβαση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς, δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το Reuters.

Απαντώντας σε συγκεκριμένη ερώτηση που του έγινε, στο ολλανδικό κοινοβούλιο, αναφορικά με το αν υπάρχει ένα σχέδιο Β΄ σε περίπτωση που η Ελλάδα εξαναγκαστεί σε έξοδο από το ευρώ ή χρεοκοπήσει, είπε πως «Εάν η ερώτηση είναι αν) είναι η ευρωζώνη προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, η απάντηση είναι "ναι"».

Ο Ντάισελμπλουμ είπε επίσης ότι ελπίζει πως οι συζητήσεις με την Ελλάδα θα γίνουν πιο παραγωγικές, μετά τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα αυτή την εβδομάδα», είπε. «Και λέω "ελπίζουμε", διότι μένει βέβαια να δούμε το αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM