Προωθείται νέο μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους

Προωθείται νέο μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους Facebook Twitter
2

Νέα ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προωθούν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Spiegel. Στόχος αυτού του νέου κουρέματος είναι να μειωθεί το δημόσιο χρέος της χώρας από το 144% στο 70% το 2020. Αυτό σημαίνει, ότι οι χώρες που έχουν δανείσει στην Ελλάδα θα πρέπει να παραιτηθούν από τα μισά τους κέρδη. Το σχέδιο, σύμφωνα με το περιοδικό, είχε δεχτεί και ο Σόιμπλε αλλά μετά από παρέμβαση της Άνκελα Μέρκελ εμφάνισε αρνητική στάση στο τελευταίο Γιούρογκρουπ.

Έν τω μεταξύ, σύμφωνα με και πάλι με άλλο δημοσίευμα του Siegel οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων ανεβάζουν την αξία διαπραγμάτευσης τους στη δευτερογενή αγορά μετά τις πληροφορίες για προσπάθεια επαναγοράς τους από την Ελλάδα, ώστε νε μειωθεί και με αυτό τον τρόπο το χρέος. Έτσι, ενώ πριν κυκλοφορήσει αυτή η πληροφορία, τα ελληνικά ομόλογα διαπραγματεύονταν στο 15% της αξίας τους, αγόραζες δηλαδή ομόλογο ονομαστικής αξίας 1 ευρώ για 15 σεντς, τώρα η αξία διαπραγμάτευσης έχει ανεβεί στα 35 σεντς ανά ευρώ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM
Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων «Realignments»

Οικονομία / Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων

Ηγετικές προσωπικότητες, think tanks και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς για να χαρτογραφήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της εποχής
LIFO NEWSROOM