Ρέγκλινγκ: Χωρίς συμφωνία, τέλος τα χρήματα

Ρέγκλινγκ: Χωρίς συμφωνία, τέλος τα χρήματα Facebook Twitter
6

Αν δεν υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της τότε θα σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, διαμηνύει ο επικεφαλής του Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξη του σε ιαπωνική εφημερίδα ο κ. Ρέγκλινγκ λέει ότι η Ελλάδα επωφελήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα 140 δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία εκταμιεύτηκαν την τελευταία τριετία με πολύ χαμηλά επιτόκια.  Όπως τονίζει, «το ΕΜΣ είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας».

Δηλώνει ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Ελλάδα μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένης της δημοσιονομικής εξυγίανσης, ήταν πολύ θετικές για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. «Τα οφέλη έχουν γίνει ορατά πρόσφατα, η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Ελπίζω ότι η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων θα συνεχιστεί με τη νέα κυβέρνηση, γιατί είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να θέλει να κάνει  κάποιες προσαρμογές. Αλλά θα ήταν πραγματικά μια χαμένη ευκαιρία, αν δεν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και αφήσει την πρόοδο που επιτεύχθηκε μέχρι στιγμής να πάει χαμένη», επισημαίνει ο κ. Ρέγκλινγκ.

Δηλώνει επίσης ότι το  τρέχον πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα θα λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου, «εκτός αν η ελληνική κυβέρνηση ζητήσει περαιτέρω επέκταση».

«Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι πάνω από το 70% του πληθυσμού στην Ελλάδα θέλουν να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ. Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τη νέα κυβέρνηση. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν θα υπάρξουν πλέον χρήματα», τονίζει ο επικεφαλής του ΕΜΣ και σημειώνει ότι « Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κρίνουμε τι θα συμβεί». O κ. Ρέγκλινγκ υποστηρίζει ακόμη ότι δεν περιμενει μια διάχυση της κρίσης του ευρώ, καθώς, όπως λέει, τώρα η ευρωζώνη είναι καλύτερα προετοιμασμένοι και οι μηχανισμοί όπως ο EFSF έτοιμοι να την αντιμετωπίσουν.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM
Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων «Realignments»

Οικονομία / Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων

Ηγετικές προσωπικότητες, think tanks και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς για να χαρτογραφήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της εποχής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Αν δεν υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές της τότε θα σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας"αν και εννοουσε: "Αν δεν υπάρξει σιωπηλη υπακοη της Ελλάδας τότε θα σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας"
Μα να μη θέλουν να μας δίνουν τα λεφτά των φορολογούμενων τους για να τα κάνουμε εμείς ότι θέλουμε?Χούντα κύριε μου!Και πως θα ξανανοίξουμε την ΕΡΤ?Πως θα γίνουν προσλήψεις στο κανάλι της Βουλής?Να στείλουν το παραδάκι χωρίς πολλά, πολλά οι κρυόκωλοι!
Δε νομιζω οτι χρειαζομαστε τα λεφτα των Γερμανων για να ξανανοιξει η ΕΡΤ, κερδοφορος οργανισμος ηταν. Αλλωστε αν χρεωσει τις συχνοτητες των ιδιωτικων καναλιων και παψει να τις δινει τσαμπα θα αποφερει ακομα πιο πολλα εσοδα. Οσο για τα λεφτα των Ευρωπαιων φορολογουμενων προφανως και δεν θελουμε να χαραμιστουν για να κλεισουν οι μαυρες τρυπες των τραπεζων που τοσα χρονια δεν κλεινουν κε τιποτα. Γιατι να πληρωνουμε εμεις για την κακοδιαχειρηση και τις παρανομιες των τραπεζιτων; Φανταζομαι να εχεις αντιληφθει οτι απο ολα τα δανεια που πηρε η Ελλαδα το ποσοστο που πηγε στο κρατος ειναι περι το 5%
Είδες προκοπή όταν κάναμε αυτά που μας έλεγαν; Να είχε αποτέλεσμα να πω εντάξει κύριοι έχετε δίκιο. Όταν δίνονται χρήματα με απώτερο σκοπό το κέρδος τους και την περαιτέρω εξαθλίωσή μας τότε ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε.