Spiegel: «Η Μέρκελ πρέπει να δώσει εξηγήσεις»

Spiegel: «Η Μέρκελ πρέπει να δώσει εξηγήσεις» Facebook Twitter
0

Παρότι η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, η πρώτη ημέρα φαίνεται ότι είχε νικητή στη μάχη του χρέους και αυτός είναι ο Μάριο Μόντι. Το αποδέχονται και τα γερμανικά Μέσα, όπως το Spiegel, που γράφει ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός ήταν τόσο ανακουφισμένος, που μίλησε και για το ποδόσφαιρο παρότι, αντίθετα με την συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών του, δεν είναι οπαδός του αθλήματος.  Η σύντομη δήλωση του ερμηνεύτηκε από τους Ιταλούς δημοσιογράφους ως εκδήλωση των συναισθημάτων του.  

Για το περιοδικό, ο Μόντι δικαίως είχε χθες το συναίσθημα του νικητή. Έσπασε την αντίσταση της Μέρκελ, όπως ακριβώς ο Μάριο Μπαλοτέλι διέλυσε τη γερμανική άμυνα.

Για τη Μέρκελ, η συμφωνία ήταν μια συντριπτική ήττα, γράφει το Spiegel. Λίγο πριν από την ψηφοφορία στην Ομοσπονδιακή Βουλή και στην Bundesrat, παραχώρησε στο Νότο πράγματα που οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα ήθελαν να μην έχουν δώσει, παρότι πριν αρχίσει η Σύνοδος είχε αποκλείσει οποιαδήποτε χαλάρωση των κανόνων της ESM.

Η Μέρκελ όταν επιστρέψει στο Βερολίνο θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για αυτά που είχε πει πριν και για αυτά που τελικά έδωσε, σημειώνει το περιοδικό

Όλο το άρθρο εδώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM