Στουρνάρας: Τελικά θα υπάρξει συμφωνία

Στουρνάρας: Τελικά θα υπάρξει συμφωνία Facebook Twitter
0

«Ουδείς έχει λάβει πολιτική εντολή για grexit, είτε εξαιτίας ατυχήματος, είτε από πρόθεση. Για το λόγο αυτό είμαι αισιόδοξος ότι τελικώς θα επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι παρά τα σκληρά μέτρα το 80% των Ελλήνων θέλει, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το ευρώ.

Μάλιστα, όπως είπε,  ένα 60% εμφανίζεται διατεθειμένο να υποστεί πρόσθετες θυσίες προκειμένου η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας μίλησε επίσης για πρωτοφανή και επιτυχημένη προσαρμογή τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας ότι το μέγεθος αυτής της προσαρμογής αγγίζει το 18%.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέες αυξήσεις στους φόρους και έκανε λόγο για περιθώρια εξορθολογισμού στο ασφαλιστικό σύστημα με την κατάργηση των προνομίων και των εξαιρέσεων που απολαμβάνουν ορισμένες ομάδες του πληθυσμού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM