Τζεντιλόνι: Ίσως χρειαστεί 1,5 τρισ. για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού

Τζεντιλόνι: Ίσως χρειαστεί 1,5 τρισ. για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Της τάξεως του 1,5 τρισεκατομμυρίου ευρώ θα είναι η βοήθεια που θα χρειαστεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι.

«Το Eurogroup έχει κάνει μία πρόταση για βοήθεια αξίας μεγαλύτερης των 500 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του τομέα της υγείας και της βραχείας εργασίας, αλλά και για την παροχή βοήθειας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό μας αφήνει τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Αυτό είναι χονδρικά το ποσό που διακυβεύεται τώρα», δήλωσε ο Τζεντιλόνι, σε συνέντευξη στο Spiegel.

Το ποσό αυτό μπορεί να βρεθεί από τον επόμενο προϋπολογισμό της ΕΕ, σημείωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, που σε ερώτηση για το αν η Ένωση έχει αποτύχει στην αντιμετώπιση της κρίσης, απάντησε αρνητικά. «Τις πρώτες ημέρες είχαμε μεγάλα προβλήματα συντονισμού και κάποιες χώρες επέβαλαν απαγόρευση για τον ιατρικό εξοπλισμό. Το μήνυμα αλληλεγγύης δεν ήταν αρκετό. Αλλά αυτό άλλαξε», δήλωσε σχετικά.

Στο ζήτημα των ευρωομολόγων και σε ερώτηση για το αν είναι σωστή η στάση των χωρών που ζητούν την έκδοσή τους ή εκείνων που αντιστέκονται, ο Τζεντιλόνι είπε: «Πρέπει να δούμε ποια μέσα θα μας βοηθήσουν να σχεδιάσουμε την ανοικοδόμηση της οικονομίας. Πώς μπορούμε να τη χρηματοδοτήσουμε αυτή; Πρέπει να αποφύγουμε να γίνουν οι ανισότητες στην ΕΕ μεγαλύτερες από ότι πριν από την κρίση», και υπογράμμισε την ανάγκη για ένα κοινό εργαλείο χρηματοδότησης.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι συμμερίζεται την ανησυχία του Εμανουέλ Μακρόν ότι ένα οικονομικό πλάνο χωρίς αλληλεγγύη αποτελεί κίνδυνο για την ενίσχυση των λαϊκιστών. Παράλληλα, ενόψει της δημοσιοποίησης των οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν, δήλωσε ότι η εκτίμηση του ΔΝΤ για ύφεση 7,5% στην ευρωζώνη «φαίνεται πολύ ρεαλιστική».

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM