Xωρίς συμφωνία διακόπηκε το πρωί η διαπραγμάτευση

Xωρίς συμφωνία διακόπηκε το πρωί η διαπραγμάτευση Facebook Twitter
0

Χωρίς συμφωνία διακόπηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί η διαπραγμάτευση των Θεσμών με του κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο στο Χίλτιον. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης κλήθηκε στο Χίλτον και ο επικεφαλή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, καθώς στο τραπέζι ήταν το ζήτημα των κόκκινων δανείων.  

«Μπορεί να καταλήξουμε σήμερα σε συμφωνία για το δημοσιονομικό», αναφέρουν πηγές από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος για να υπάρξει συμφωνία για τα "κόκκινα δάνεια" αλλά δεν έχει κλείσει ακόμη η συμφωνία» δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, εξερχόμενος από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών. Ο υπουργος ανέφερε ότι το ραντεβού με τους θεσμούς ανανεώθηκε για τις 15:00 και επισήμανε ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει σήμερα, καθώς αύριο Τρίτη αναχωρούν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Πρόσθεσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία για το φορολογικό και πως το μεσημέρι θα συνεχιστεί η συζήτηση για τα «κόκκινα» δάνεια.

Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς. «'Εχουμε φτάσει κοντά» σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της διαπραγμάτευσης για τα «κόκκινα» δάνεια.

Το μεγαλύτερο αγκάθι παραμένει το θέμα των "κόκκινων δανείων", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό αναπλήρωσης για τις συντάξεις έκλεισε στο 40,7%. Διαφωνία υπάρχει και στο αφορολόγητο, όπου η κυβέρνηση επιμένει στην πρόταση για 9.100€ αλλά οι δανειστές θέλουν ακόμη πιο χαμηλά το όριο.

Ραντεβού που τελείωσε στις 3 τα ξημερώματα είχε με τους Θεσμούς και ο κ. Κατρούγκαλος. Σύμφωνα με πληροφορίες παραμένει η διαφωνία ως προς το ύψος της αναπλήρωσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM