Binti: Η πρώτη ταινία από την Τανζανία που προβάλλεται στο Netflix δίνει «φωνή στις γυναίκες που δε μπορούν αν μιλήσουν»

Η πρώτη από την Τανζανία που προβλήθηκε στο Netflix δίνει «φωνή στις γυναίκες» Facebook Twitter
Imdb
0

Η ταινία Binti, είναι η πρώτη παραγωγή από την Τανζανία που προβάλλεται στο Netflix σε μία προσπάθεια να δώσει φωνή στις γυναίκες της χώρας.

Προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Netflix στις 7 Ιανουαρίου και είναι μια ιστορία για τις ζωές και τους αγώνες τεσσάρων γυναικών που επιζούν κάτω από ακραίες δυσκολίες στο Νταρ ες Σαλάμ.

Το Binti αναφέρεται στις οδυνηρές συνθήκες στις οποίες βρίσκονται ορισμένες γυναίκες, στην αναζήτηση μιας τέλειας ζωής και επιχειρεί να παραθέσει τις παραμέτρους που εξηγούν γιατί η ζωή που λαχταρούν μπορεί να μην είναι τόσο ρόδινη όσο φαίνεται στο κοινό.

Η Godliver Gordian, μία από τις ηθοποιούς της ταινίας, είπε στο BBC ότι η ταινία βοηθά στην αποκάλυψη του πόνου που υπομένουν σιωπηλά οι γυναίκες.

«Η ταινία Binti έδωσε φωνή σε όσες δεν μπορούν να μιλήσουν. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα περάσουν οι οικογένειες ή τα ζευγάρια, αλλά η γυναίκα δεν λαμβάνει βοήθεια ούτε μιλάει για αυτό που περνάει», είπε στο BBC News.

«Εμείς στην Τανζανία κάνουμε μια τοπική ταινία, αλλά υπάρχει κάποιος στο Καζακστάν που την παρακολουθεί και λέει «Αυτό με άγγιξε ως γυναίκα», λέει η Seko Shamte, σκηνοθέτιδα της ταινίας.

«Λαμβάνω μηνύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κένυα, τη Νότια Αφρική και τον κόσμο γενικότερα, οπότε ξέρω ότι αυτή είναι μια ταινία που έχει αγγίξει όλες τις γυναίκες και μερικούς άνδρες επίσης», προσθέτει.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Λος Άντζελες πέρυσι και έχει ήδη προβληθεί στην Κένυα, στις ΗΠΑ και στη Γερμανία πριν από τη συμφωνία με το Netflix.

Με πληροφορίες του BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ