Cocoa Tea: Πέθανε το είδωλο της reggae

Cocoa Tea: Πέθανε το είδωλο της reggae Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Τζαμαϊκανός τραγουδοποιός Κόλβιν Σκοτ, γνωστός καλλιτεχνικά ως Cocoa Tea, πέθανε σε ηλικία 65 ετών.

Το είδωλο της reggae μουσικής έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης σε νοσοκομείο της Φλόριντα μετά από καρδιακή ανακοπή, όπως δήλωσε η σύζυγός του, Μάλβια Σκοτ, στην εφημερίδα Jamaica Gleaner. «Πήρα ένα τηλεφώνημα νωρίς το πρωί για να μου πουν ότι είχε μεταφερθεί από τις εγκαταστάσεις στο νοσοκομείο... που είναι περίπου πέντε λεπτά μακριά... επειδή έκανε εμετό. Αρχικά διαγνώστηκε με λέμφωμα το 2019, αλλά τους τελευταίους έξι μήνες πάλευε και με την πνευμονία» ανέφερε.

«Ήταν σίγουρα πολύ γενναίος. Ήταν θετικός σε όλα αυτά. Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, με ρώτησε αν ανησυχώ και του είπα: "Πάντα ανησυχώ". Μου είπε να μην ανησυχώ γιατί όλα θα πάνε καλά. Ήταν πάντα πολύ αισιόδοξος» κατέληξε στις δηλώσεις της.

Γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου του 1959 στο Clarendon Parish της Τζαμάικα, ο Σκοτ υπηρέτησε στη σκηνή της reggae της χώρας από το 1985 και σύντομα γνώρισε παγκόσμια αναγνώριση.

Μερικές από τις κορυφαίες επιτυχίες του είνια τα: «I Lost My Sonia», «Sweet Sweet Cocoa Tea», «Israel's King», «Young Lover» και «Rikers Island».

Το τελευταίο εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του. Αργότερα το μετέτρεψε σε μια dancehall εκδοχή με τον συνάδελφό του καλλιτέχνη της reggae Nardo Ranks, το οποίο κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Me No Like Rikers Island».

Η φήμη του απογειώθηκε το 2008, με την κυκλοφορία του τραγουδιού του «Barack Obama», το οποίο έγραψε για να υποστηρίξει τον πρώην πρόεδρο.

Με μια ανάρτηση, ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα Άντριου Χόλνες απέτισε φόρο τιμής στον Σκοτ, γράφοντας στο Χ: «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, τους φίλους και τους υποστηρικτές του Κάλβιν Τζορτζ Σκοτ, γνωστού και ως Cocoa Tea. Η απαλή φωνή του και οι συναρπαστικοί στίχοι του μας έδωσαν διαχρονικά κλασικά τραγούδια όπως το "Rocking Dolly" και το "I Lost My Sonia", τραγούδια που έχουν γίνει ύμνοι στο πολιτιστικό μας τοπίο. Πέρα από μουσική ιδιοφυΐα, ο Cocoa Tea ήταν ένας φάρος καλοσύνης και γενναιοδωρίας, αναβαθμίζοντας σταθερά τους λιγότερο τυχερούς και προβάλλοντας τη ζεστασιά του έθνους μας».

 
 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ