H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter
2

Η Μέγκαν Μαρκλ εμφανίστηκε σήμερα με μαντήλα και επισκέφθηκε ένα από τα παλαιότερα τζαμιά της Νοτίου Αφρικής. 

Η Μαρκλ που άλλαξε το καθιερωμένο στυλ ντυσίματός της για τις ανάγκες της περιοδείας, φόρεσε ένα μακρύ λαδί φόρεμα και μια λευκή μαντήλα. Η επιλογή της μάλιστα να φορέσει μαντίλα θύμισε σε πολλούς την πριγκίπισσα Νταϊάνα, καθώς και εκείνη σε μια επίσημη εμφάνισή της είχε φορέσει μαντήλα.

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter

Το ζευγάρι εμφανίστηκε μόνο του, χωρίς τον Άρτσι, (τον οποίο έχουν μαζί τους στην πρώτη αυτή βασιλική περιοδεία μετά τη γέννησή του) στην Νότια Αφρική, όπου επισκέφτηκαν το αρχαιότερο τζαμί εγκαινιάζοντας τον διαθρησκευτικό διάλογο.

Ο Δούκας και η Δούκισσα έφτασαν το μεσημέρι στο τζαμί όπου τους υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων και ο ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας, ο Μοχάμεντ Γκρόναβαλντ. Η δούκισσα του Sussex φορούσε τη μαντήλα της όσο βρισκόταν στο τζαμί και παρακολούθησε τις συνομιλίες με θέμα τον διαθρησκευτικό διάλογο. Υπενθυμίζεται ότι η Μέγκαν Μαρκλ βαφτίστηκε στην εκκλησία της Αγγλίας λίγο πριν το γάμο της με τον Πρίγκιπα Χάρι.

Η επίσκεψη του ζευγαριού αποσκοπεί στην προώθηση της ιδέας της κατανόησης των διάφορων θρησκειών με σκοπό τον σεβασμό για τους ανθρώπους από διαφορετικές θρησκείες, πολιτισμούς και ιστορία.

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter

Το ζευγάρι περιηγήθηκε στην φημισμένη και γεμάτη χρώμα περιοχή Bo-Kaap του Κέιπ Τάουν. Εκεί, έτυχαν θερμής υποδοχής από δεκάδες, κυρίως νέους θαυμαστές, ενώ η Μέγκαν έλαβε από μικρές θαυμάστριες της λουλούδια και άλλα δώρα.

Η Μαρκλ μίλησε επίσης για τη σημασία του να πεισθούν οι άνθρωποι να μιλήσουν για την ψυχική υγεία τους, προσθέτοντας ότι δεν είχε σημασία πού βρίσκονται στον κόσμο, «όλοι προσπαθούμε να βρούμε κάποια αισιοδοξία».

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter
H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter

 Με πληροφορίες από Telegraph

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Τούθμωσι Β'

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα
LIFO NEWSROOM
Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM