Η οικογένεια του Γουίλ Σμιθ κάνει διακοπές στην Ελλάδα και καθαρίζει τις παραλίες των Αντίπαξων

Η οικογένεια του Γουίλ Σμιθ κάνει διακοπές στην Ελλάδα και καθαρίζει τις παραλίες των Αντίπαξων Facebook Twitter
17

Εδώ και μερικές ημέρες o Will Smith και η οικογένειά του απολαμβάνουν τις διακοπές τους στα νησιά του Ιουνίου με υπερπολυτελή θαλαμηγό.

Μετά την Κέρκυρα, ο χολιγουντιανός αστέρας, μαζί με τη σύζυγό του Jada Pinkett Smith και την κόρη τους Willow, βρέθηκαν στους Παξούς και τους Αντίπαξους.

Η οικογένεια του Γουίλ Σμιθ κάνει διακοπές στην Ελλάδα και καθαρίζει τις παραλίες των Αντίπαξων Facebook Twitter
φωτό: corfupress.com

H 17χρονη Willow φαίνεται πως χαίρεται τα κρυστάλλινα νερά των ελληνικών νησιών καθώς δεν σταματά να ανεβάζει φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Ωστόσο, η φωτογραφία που προκάλεσε τις πιο θετικές εντυπώσεις είναι αυτή όπου απεικονίζονται η Jada και η Willow μαζί με το προσωπικό της θαλαμηγού να μαζεύουν σκουπίδια από παραλία των Αντίπαξων.

Η οικογένεια του Γουίλ Σμιθ κάνει διακοπές στην Ελλάδα και καθαρίζει τις παραλίες των Αντίπαξων Facebook Twitter

«Ευρισκόμενη τόσο μακριά από αυτό που εγώ αντιλαμβάνονται ως μία μολυσμένη μητρόπολη, δεν άντεχα να κοιτάζω αυτές τις όμορφες παραλίες της Ελλάδας να είναι γεμάτες σκουπίδια. Είδα νεκρούς γλάρους που είχαν πνιγεί από μικρά κομμάτια πλαστικού και άλλα μη βιοδιασπώμενα υλικά. [...] Τέσσερις υπέροχοι άνθρωποι μαζί με τη μαμά μου και εμένα μαζέψαμε 22 σακούλες γεμάτες πλαστικά και αστικά απορρίμματα από τρεις μικρές παραλίες των Αντίπαξων. [...] Αν όλοι ξεκινήσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά», έγραψε, μεταξύ άλλων, η Willow Smith στο Instagram.

Being so far away from what I perceive as a polluted metropolis, I couldn't stand seeing these beautiful beaches in Greece littered with trash. I saw seagulls, dead on their backs from choking on tiny slivers of plastic and other non-biodegradable materials; They even die from eating fish who have ingested these particle-size slivers. 4 beautiful humans accompanied my mom and I in gathering 22 trash bags full of plastics and urban debris off of 3 small beaches in Antípaxos, Greece. When we see these things on our TV's or phones it seems far away for some reason; But when it's right in front of you I feel as though it is humanities responsibility to do as much as we can (in the moment and long-term) no matter how small the action is. As we all start to do our part, we gradually make a difference. Hopefully today we were able to elongate and preserve the beauty & existence of the local sea life.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) στις

This is not an optical illusion / this is #daddylonglegs

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) στις

??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) στις

<>

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) στις

<>

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ≠GWEELOS≠ (@willowsmith) στις

Πολιτισμός
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ο Στιβ ΜακΚουίν και η Μπιάνκα Στίγκτερ

Πολιτισμός / Επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ο Στιβ ΜακΚουίν και η Μπιάνκα Στίγκτερ

Στον Βρετανό σκηνοθέτη και στην Ολλανδή σύζυγό του ιστορικό και σκηνοθέτρια απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα για τη μεγάλη κοινωνική και ιστορική αξία του έργου τους, ιδιαίτερα του ντοκιμαντέρ τους «Occupied City»
LIFO NEWSROOM
Πομπηία: Ανακαλύφθηκε πολυτελές, ιδιωτικό λουτρό - Ίσως το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ εκεί

Πολιτισμός / Πομπηία: Ανακαλύφθηκε πολυτελές, ιδιωτικό λουτρό - Ίσως το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ εκεί

Το BBC κάνει λόγο για ένα εύρημα που εντοπίζεται «μια φορά στον αιώνα» και έμενε κρυμμένο κάτω από πολλά μέτρα ηφαιστειακών πετρωμάτων και στάχτης για 2.000 χρόνια
LIFO NEWSROOM
A Real Pain

Πολιτισμός / Γκουαντανίνο, Πάντινγκτον και «αληθινός πόνος» από αύριο στους κινηματογράφους

Ο Λούκα Γκουαντανίνο διασκευάζει Μπάροουζ, ο Πάντινγκτον μοιράζει καλοσύνη και ο Κίεραν Κάλκιν φλερτάρει με το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Κοπελιες και παλληκάρια εμεις που βρισκομαστε σε τουτη γη που την πατουμε εδω θα παραμεινουμε πριν μπουμε μεσα ,η ιστορια ρημαξα τον πλανητη ,την χωρα ,την πολη μου αλλα η κουρτινα δυο εχει δωρο ρημαζω και αλλους πλανητεςε την ιδια και μεγαλυτερη επιτυχία δεν μας αφορα.Δεν εχει προβα αυτο ειναι μην πετας για να μην βρωμιζει,μην πετας οχι γιατι κανει κακο στο τουριστικο σου προιον και δεν θα βγαλεις χρηματα για να καταναλώσεις και να ρυπανεις ακολουθως ,ουτε για τα παιδια σου που χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα γιατι θεωρητικα ενδιαφέρεσαι ακομη και εαν οι πραξεις σου φανερωνουν το αντιθετο αλλα για σενα και μονο γιατι τελικα μονο αυτο σε ενδιαφερει και γιατι αν μπορουσες θα επελεγες να ζησεις μεχρι να δεις ολες τις κατσικες ολων των γειτόνων ψοφιες Μονο εαν πιστεις οτι εξυπηρετει αποκλειστικα την δικη σου μακροημέρευση θα το εκανες η θα το κανεις δες το λοιπον ετσι.μηπως γλιτώσει κατι απο αυτο που λεγεται φυσικο περιβάλλον,δυσκολο αλλα οχι ακατόρθωτο για ενα ειδος σαν το ανθρωπινο που επεισε τον εαυτο του οτι ειναι το σημαντικοτερο πειραμα της μητερας φυσης που αν ηξερε οτι το δημιούργημα θα καταληξει αιμομικτικο τερατούργημα εις βαρος της θα το έπνιγε στον νεροχυτη της εξελιξης
(Κλαίω!)Νομίζω (μετά από 3 αναγνώσεις) ότι παρεξηγήσατε λίγο τι προσπάθησε να πει ο/η Tinkerhell, γιατί τα είπε (γιατί αυτοί μας είπαν και μετά εμάς τους είπαμε και... αυτό μόνο τίποτα άλλο) ως άλλος παράγοντας Εδεσσαϊκού :)Δίκιο έχει, αν το επιχείρημα δεν είναι η ίδια μακροημέρευση (ίδιον όφελος), εξαιρετικά δύσκολα πείθεις κάποιον να κάνει τη θεωρία πράξη. Και με τα χρόνια κατάλαβα (εντάξει διάβασα και αυτούς που χουν λίγο μυαλουδάκι παραπάνω απ΄το δικό μου μικρό) ότι δεν είναι μόνο ανθρώπινο κακό, είναι φυσικός μηχανισμός διατήρησης των ειδών.Μα αγαπητέ/ή Tinkerhell, εννοείται ότι όλα τα άνωθεν αφορούν καθολικά και τη δικιά μας προσωπική μακροημέρευση, τώρα, στο παρόν. Απλά κανείς δεν το συνειδητοποιεί αν οι επιπτώσεις δεν του σκάσουν μες στα μούτρα.Και αυτά τα άρθρα αρχίζουν να maw τα σκάνε σιγά σιγά ;)
"I couldn't stand seeing these beautiful beaches in Greece littered with trash."Δήλωση χειρότερη απο γροθιά στο στομάχι! Ντροπή γιατί δεν αφορά μόνο την συγκεκριμάνη περιοχή. Εν τω μεταξύ τοπική κοινωνία και αυτοδιοίκηση(!) πίνουν το φρέντο αδιάφοροι προσπαθώντας να λύσουν το ζήτημα των διορισμών ....
Το (υπέροχο) αυτό κορίτσι με την παιδεία που έχει μίλησε για συλλογική ευθύνη και συλλογική δράση. Το να αναλώνεστε με το πόσο βρωμιάρηδες είναι οι Έλληνες και τι σκατολαός είμαστε και τι νοοτροπία και συμπεριφορά έχουμε ΕΜΕΙΣ, όχι απλά δεν προσφέρει ούτε ένα κόκκο πάνω σε αυτό που προσπάθησε να εμφυσήσει αυτό το κορίτσι, με τα μέσα που διέθετε, αλλά είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτό που προσπάθησε να πει. Η μόλυνση, και δη των θαλασσών και των στεριών στις οποίες εναποθέτονται αυτά τα σκουπίδια που μεταφέρονται μέσω θαλάσσης είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ παγκόσμιο πρόβλημα. Νομίζω εδώ στη LIFO δημοσιεύτηκε πρόσφατα άρθρο για ακατοίκητο και εξαιρετικά δύσκολα προσβάσιμο νησί, νομίζω στον Ειρηνικό, που ενώ η κοντινότερη ζωή είναι χιλιάδες μίλια μακριά, είναι απέραντος σκουπιδότοπος από παντός είδους πλαστικό.Ένα επιμορφωτικό βίντεο για τη μόλυνση των ωκεανών, από αθλητές που κάνουν το γύρο (των ωκεανών) του κόσμου: https://www.facebook.com/volvooceanrace/videos/10155498449657437/H μόλυνση του περιβάλλοντος δεν έχει σχέση καμιά μικροτοπικιστική λογική. Συμβαίνει από ΟΛΟΥΣ, μας αφορά ΟΛΟΥΣ και χρειάζεται δράση από ΟΛΟΥΣ σε αυτό τον πλανήτη.
Δεν το βρήκα από τη LiFO, αλλά να το εν λόγω νησί: http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/80912/xentreson-to-nisi-toy-eirinikoy-poy-kalyptoyn-tonoi-plastikon-skoypidion-pics-vidΔεν υπάρχει κανένας Έλληνας εκεί, αλλά υπάρχουμε οι άνθρωποι παντού σε αυτό το σπίτι που ονομάζουμε Γη...
Σίγουρα η μόλυνση είναι παγκόσμιο πρόβλημα και αφορά όλη την ανθρωπότητα, η μόλυνση της Ελληνικής φύσης όμως πρωτίστως αφορά και ντροπιάζει εμάς τους Έλληνες. Ο Έλληνας επιπλέον έχει τη νοοτροπία "ασβεστωμένης αυλής με γλάστρες με βασιλικό" κι έξω απ' αυτήν στάχτη και μπούρμπερη, οπότε καλώς για μένα στηλιτεύτηκε αυτό από πολλούς σχολιαστές. Μακάρι κάτι να αλλάξει.
Είναι βρόμικο το περιβάλλον στην Ελλάδα, αλλά τα σκουπίδια δεν φύτρωσαν αλλά τα άφησαν εκεί οι Έλληνες!!!Ο μοναδικός λαός που μέσα στο σπίτι του θέλει να είναι όλα καθαρά και για να μπεις σε αυτό είναι ικανός να σε βάλει να φορέσεις στολή βιολογικού πολέμου, και μόλις βγει από αυτό τα κάνει όλα βρόμικα.Γιατί έχουμε αυτή την νοοτροπία.
Ο Σμιθ με τα παιδιά του μαζεύει σκουπίδια άλλων. Εδώ οι γονείς τα πετούν μπροστά στα παιδιά τους οπότε και η επόμενη γενιά τα ίδια θα κάνει και αυτό είναι το ποιο θλιβερό.
Η βρωμιά της Ελλάδας είναι παγκοσμίως γνωστή. Θα δεις τα περισσοτερα σκουπίδια πεταμένα παντου, από πόλεις μεχρι ερημικές παραλίες, από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης. Αλλη μια πρωτιά....
Ερχεται σπίτι σου και σου λέει :Να βάλω ένα χεράκι να κάνουμε μια "γενική" να έχουμε κάπου να σταθούμε;Αυτήν την ντροπή θα έπρεπε να αισθανόμαστε.Αυτά συμβαίνουν όταν το περιβάλλον μας δεν το νοιώθουμε σαν προέκταση του σπιτιού μας