Η οικογένεια του Ζαν Μισέλ Μπασκιά διοργανώνει έκθεση με έργα του, που δεν έχουμε δει ποτέ

Η οικογένεια του Ζαν Μισέλ Μπασκιά οργανώνει έκθεση με έργα που ανήκουν στην οικογένεια και δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ σε έκθεση. Facebook Twitter
Jean-Michel Basquiat, Jailbirds (1983). Courtesy of ©the Estate of Jean-Michel Basquiat.
0

Είναι η πρώτη φορά, από τον τραγικό θάνατό του το 1988 σε ηλικία 27 ετών, που θα εκτεθούν έργα του Ζαν Μισέλ Μπασκιά από την προσωπική συλλογή των μελών της οικογενείας του σε μια μεγάλη έκθεση. Οι οικογένειά του θα μοιραστεί με το κοινό έργα που, όπως ανακοινώθηκε, δε θα είναι μόνο άγνωστα, αλλά θα αποτελέσουν μια νέα εμπειρία για το κοινό.

Αγαπημένος των συλλεκτών και θρυλική πλέον φιγούρα στο χώρο της τέχνης, ο Μπασκιά άφησε πίσω του έργα που αποτελούν μερικά από τα πιο ακριβά σε όλο τον κόσμο με τιμές ρεκόρ σε δημοπρασίες, ενώ οι εκθέσεις έργων του όπως αυτή στο Μπρούκλιν και στο Μπάρμπικαν σημειώνουν ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών.

Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης των έργων που θα εκτεθούν στο κτίριο Starrett-Lehigh της Νέας Υόρκης στις αρχές της άνοιξης του 2022 δεν έχει προβληθεί ποτέ δημοσίως.

Η ιδέα της έκθεσης των έργων ανήκει στις αδερφές του, Λιζάν Μπασκιά και Ζανίν Εριβό που συνδιευθύνουν το ίδρυμα Μπασκιά με τη μητριά τους Νόρα Φιτζπάτρικ.

Η οικογένεια του Ζαν Μισέλ Μπασκιά οργανώνει έκθεση με έργα που ανήκουν στην οικογένεια και δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ σε έκθεση. Facebook Twitter
Ο Ζαν Μισέλ Μπασκιά. Φωτο: @ Courtesy Sotheby's

«Μας προσεγγίζουν συνεχώς άνθρωποι που θέλουν να μάθουν και να ακούσουν περισσότερα για το ποιος ήταν ο Ζαν Μισέλ», λένε οι αδερφές του. «Οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι και οι ίδιοι καλλιτέχνες που αναζητούν έμπνευση και αναζητούν τρόπους για να συνδεθούν με την ιστορία του» πρόσθεσαν. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε το ευρύτερο πλαίσιο των πολιτιστικών και οικογενειακών του ριζών και τον ρόλο που έπαιξαν στην αφήγηση της τέχνης του».

Η έκθεση θα περιλαμβάνει 200 ​​«πίνακες, σχέδια, παρουσιάσεις πολυμέσων, εφήμερα και έργα τέχνης που σπανίως έχουν εμφανιστεί και άλλα που δεν έχουμε δει ποτέ» γράφει η ανακοίνωση της έκθεσης τονίζοντας ότι οι διοργανωτές πιστεύουν ότι με την έκθεση αυτή θα κατανοήσουμε βαθύτερα το σύντομο ταξίδι του στη ζωή και όλα όσα έφερε στην ποπ κουλτούρα.

Η οικογένεια του Ζαν Μισέλ Μπασκιά οργανώνει έκθεση με έργα που ανήκουν στην οικογένεια και δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ σε έκθεση. Facebook Twitter
Jean-Michel Basquiat, Άτιτλο (World Famous Vol. 1. Thesis), 1983. Φωτο: ©the Estate of Jean-Michel Basquiat.
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Πολιτισμός / Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Ο βιογράφος του Αλέν Ντελόν, δήλωσε πως ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός «από σεξουαλική άποψη είχε εξερευνήσει τα πάντα, με άνδρες, με γυναίκες και κάνοντας τρίο»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ