«Μαρία Μαγδαληνή»: Ουρές για πίνακα του Ραφαήλ που ανακαλύφθηκε πρόσφατα

«Μαρία Μαγδαληνή»: Ουρές για πίνακα του Ραφαήλ που ανακαλύφθηκε πρόσφατα Facebook Twitter
Η «Μαρία Μαγδαληνή» του Ραφαήλ
0

Οι επισκέπτες σχημάτισαν ουρές σε μια βασιλική της νότιας Γαλλίας την Κυριακή για να δουν από κοντά έναν πίνακα του Ιταλού αναγεννησιακού ζωγράφου, Ραφαήλ, ο οποίος ανακαλύφθηκε πρόσφατα. 

Το μικρό πορτραίτο της Μαρίας Μαγδαληνής εκτίθεται για ένα μήνα στη βασιλική Sainte-Marie-Madeleine, η οποία φιλοξενεί λείψανα της μαθήτριας του Ιησού(γεγονός που την καθιστά τον τρίτο σημαντικότερο τάφο της χριστιανοσύνης). 

Πενήντα επισκέπτες περίμεναν στην ουρά το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για να θαυμάσουν αυτόν τον ξεχασμένο πίνακα του Ραφαήλ,  ο οποίος φιλοτέχνησε μεταξύ άλλων τους πίνακες «Τρεις Χάριτες» και «Η Σχολή των Αθηνών». 

Ο πίνακας πιστεύεται ότι χρονολογείται από μια συνάντηση μεταξύ του ζωγράφου και του Λεονάρντο ντα Βίντσι το 1505.

Οι επισκέπτες υποχρεούνταν να πληρώσουν τρία ευρώ για να δουν το έργο, τα οποία θα συγκεντρωθούν για την υποστήριξη της αποκατάστασης της βασιλικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν, ένας Γάλλος συλλέκτης αγόρασε το πορτρέτο από την ιστοσελίδα μιας γκαλερί του Λονδίνου έναντι 37.000 δολαρίων.  Στη συνέχεια κάλεσε έναν εμπειρογνώμονα της UNESCO στην Ιταλία, ο οποίος πιστοποίησε την αυθεντικότητα του έργου τον Σεπτέμβριο. Έπειτα από αμέτρητες αναλύσεις, κατάφεραν να αποδώσουν τον πίνακα στον Ραφαήλ (1483-1520).

Με πληροφορίες από AFP

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Πολιτισμός / Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Ο βιογράφος του Αλέν Ντελόν, δήλωσε πως ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός «από σεξουαλική άποψη είχε εξερευνήσει τα πάντα, με άνδρες, με γυναίκες και κάνοντας τρίο»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ