«Μου ζήτησε να φιλήσω μια γυναίκα. Ήμουν τρομοκρατημένη»-Και η Κάρα Ντελεβίν καταγγέλλει τον Γουάινσταϊν

«Μου ζήτησε να φιλήσω μια γυναίκα. Ήμουν τρομοκρατημένη»-Και η Κάρα Ντελεβίν καταγγέλλει τον Γουάινσταϊν Facebook Twitter
2

Η Κάρα Ντελεβίν είναι η τελευταία ηθοποιός που εξομολογείται την άσχημη εμπειρία της με τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, καταγγέλλοντας πως ο ισχυρός άντρας του Χόλιγουντ προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί και να την κάνει να φιλήσει μια άλλη ηθοποιό μπροστά του.

«Όταν άρχισα να δουλεύω ως ηθοποιός, δούλευα σε μια ταινία και έλαβα μια κλήση από τον Γουάινσταϊν με το ερώτημα αν είχα κοιμηθεί με κάποια από τις γυναίκες για τις οποίες έγραφαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ήταν μια πολύ περίεργη και άβολη κλήση ... δεν απάντησα σε καμία από τις ερωτήσεις του και έσπευσα να κλείσω το τηλέφωνο, αλλά πριν γίνει αυτό μου είπε ότι αν ήμουν ομοφυλόφιλη ή αποφάσιζα να είμαι με μια γυναίκα δημοσίως, δεν θα μου έδιναν ποτέ ρόλο στρέιτ γυναίκας και δεν θα κατάφερνα να γίνω ηθοποιός του Χόλιγουντ», έγραψε στο Instagram την Τετάρτη η ηθοποιός.

«Ένα ή δύο χρόνια αργότερα, είχα μια συνάντηση μαζί του και με έναν σκηνοθέτη, στο λόμπι ενός ξενοδοχείου για μια επερχόμενη ταινία. Ο σκηνοθέτης έφυγε από τη συνάντηση και ο Χάρβεϊ μου ζήτησε να μείνω και να συνομιλήσω μαζί του. Μόλις μείναμε μόνοι, άρχισε να καυχιέται για όλες τις ηθοποιούς με τις οποίες είχε κοιμηθεί και πώς είχε συμβάλλει στη σταδιοδρομία τους και μίλησε για άλλα ακατάλληλα πράγματα σεξουαλικής φύσης. Στη συνέχεια με κάλεσε στο δωμάτιό του. Αρνήθηκα γρήγορα και ρώτησα την βοηθό του αν το αυτοκίνητό μου ήταν έξω. Είπε ότι δεν ήταν και δεν θα ήταν για λίγο ακόμη και πως θα πρέπει να πάω στο δωμάτιό του», συνέχισε.

«Εκείνη τη στιγμή ένιωθα πολύ ανίσχυρη και φοβισμένη, αλλά δεν ήθελα να ενεργήσω έτσι ελπίζοντας ότι είχα εκτιμήσει λάθος την κατάσταση», συνέχισε η Ντελεβίν . «Όταν έφτασα, ανακουφίστηκα που είδα μια άλλη γυναίκα στο δωμάτιό και σκέφτηκα αμέσως ότι ήμουν ασφαλής. Μας ζήτησε να φιληθούμε και άρχισε να δίνει οδηγίες. Εγώ γρήγορα σηκώθηκα και τον ρώτησα αν ήξερε ότι μπορούσα να τραγουδήσω. Και άρχισα να τραγουδάω .... Σκέφτηκα ότι θα έκανε την κατάσταση καλύτερη ... περισσότερο επαγγελματική ... σαν οντισιόν ... Ήμουν τόσο νευρική. Μετά το τραγούδι είπα ξανά ότι έπρεπε να φύγω. Με συνόδευσε στην πόρτα, στάθηκε μπροστά της και προσπάθησε να με φιλήσει στα χείλη. Τον σταμάτησα και κατάφερα να βγω από το δωμάτιο. Τελικά πήρα το ρόλο για την ταινία και πάντα πίστευα ότι μου το έδωσε εξαιτίας όσων έγιναν. Έκτοτε αισθάνθηκα φοβερά άσχημα που έκανα την ταινία. Ένιωθα σαν να μην άξιζα. Ήμουν τόσο διστακτική για να μιλήσω. Δεν ήθελα να βλάψω την οικογένειά του. Ένιωσα ένοχη σαν να έκανα κάτι λάθος. Ήμουν επίσης τρομοκρατημένη που κάτι τέτοιο είχε συμβεί σε τόσες πολλές γυναίκες που ξέρω αλλά κανείς δεν είπε τίποτα εξαιτίας του φόβου», κατέληξε η ηθοποιός προτρέποντας όσες γυναίκες έχουν πέσει θύματα του παραγωγού να σπάσουν τη σιωπή τους και να μην αισθάνονται φόβο.

Η δήλωση της Ντελεβίν έρχεται μια μόλις μέρα μετά τις αντίστοιχες εξομολογήσεις που έκαναν οι Αντζελίνα Τζολί και η Γκούινεθ Παλτροου.

Πολιτισμός
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM