Ο πρίγκηπας Χάρι, ο οποίος πέρασε τρεις μήνες το καλοκαίρι δουλεύοντας ως εθελοντής σε πάρκα διατήρησης άγριας ζωής, δημοσιοποίησε μια σειρά φωτογραφιών και βίντεο που τράβηξε ο ίδιος προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την απειλή της λαθροθηρίας ελεφάντων και ρινοκέρων.
Οι εικόνες, από την Τανζανία, τη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα και τη Ναμίμπια, είναι σκληρές και σε κάθε μια ο Χάρι γράφει για το πόσο φρικτά ήταν όσα έζησε από κοντά με τους φύλακες των πάρκων στο ταξίδι του.
Σε μία φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό Instagram του Παλατιού του Κένσινγκτον, αγκαλιάζει έναν ναρκωμένο αφρικανικό ελέφαντα στο εθνικό πάρκο Kruger. Μεταξύ των εθελοντικών εργασιών που προσέφερε στο πάρκο ήταν και η φροντίδα ορφανών μωρών ρινοκέρων, τα οποία τάισε γάλα, αλλά και η περίθαλψη τραυματισμένων ζώων.
"Ξέρω πόσο τυχερός είμαι που είχα αυτές τις εμπειρίες, αλλά ακούγοντας ιστορίες από τους ανθρώπους, για το πόσο κακή είναι η κατάσταση ένιωσα πραγματικά, αναστατωμένος και απογοητευμένος. Πώς μπορεί 30.000 ελέφαντες να σφαγιάστηκαν μόνο την περασμένη χρονιά; Κανένας από αυτούς δεν είχε ονόματα, οπότε δεν με νοιάζει; Και για ποιο λόγο; Για τους χαυλιόδοντες τους; Το να βλέπεις τα τεράστια σφάγια των ρινόκερων και των ελεφάντων διάσπαρτα σε όλη την Αφρική, με τα κέρατα και τους χαυλιόδοντες να λείπουν είναι μια άσκοπη σπατάλη ομορφιάς. " γράφει σε μια λεζάντα από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε.
Το Νational Geographic γράφει πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της βασιλικής οικογένειας κάνει εκστρατεία κατά των λαθροκυνηγών και υπέρ της προστασίας άγριων ζώων. Το 2013, ο πρίγκιπας Κάρολος έδωσε μια ομιλία ζητώντας να μπει τέλος στο παράνομο εμπόριο άγριας ζωής. Στη συνέχεια, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ανακοίνωσε ότι μια νέα ομάδα εργασίας θα εξετάσει το ρόλο της βιομηχανίας μεταφορών στην παράνομη διακίνηση άγριας ζωής. Τον Μάρτιο, ο Γουίλιαμ ταξίδεψε στην Κίνα, μια τεράστια αγορά διακίνησης παράνομων προϊόντων άγριας ζωής, και καταδίκασε το εμπόριο που γίνεται.