Πουλήθηκε το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο για 62 εκατομμύρια δολάρια

Sacha Jafri Facebook Twitter
Το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο με τίτλο «Το Ταξίδι της Ανθρωπότητας».
0

Ο καλλιτέχνης με έδρα το Ντουμπάι, Sacha Jafri, πούλησε το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο, ένα πίνακα 5.1816τ.μ., που έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο έργο στον κόσμο.

Το έργο πουλήθηκε σε υπερδιπλάσια τιμή από αυτή που είχε υπολογίσει εξαρχής ο καλλιτέχνης και τα έσοδα από την πώληση θα στηρίξουν φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως τις Dubai Cares, UNICEF, UNESCO και του Global Gift Foundation.

Το έργο με τίτλο «Το Ταξίδι της Ανθρωπότητας» αγοράστηκε από τον Andre Abdoune, έναν πολυεκατομμυριούχο Γάλλο επιχειρηματία των κρυπτονομισμάτων που δήλωσε ότι όταν ήταν παιδί δεν είχε να φάει και κάθε δολάριο που ξόδεψε για αυτό τον πίνακα θα ανακουφίσει παιδιά σε όλο τον κόσμο σε ζητήματα που σχετίζονται με την ψηφιακή πρόσβαση των παιδιών στη μάθηση, καθώς και στην υγειονομική περίθαλψη και υγιεινή.

Η δημοπρασία της πώλησης του έργου έγινε στο Ντουμπάι. Αρχικά ο Sacha Jafri ήθελε να χωρίσει το έργο σε 70 κομμάτια και να το δημοπρατεί τμηματικά καθ΄όλη τη διάρκεια του 2021.

Ο καλλιτέχνης δούλεψε το έργο του επί επτά μήνες μέσα στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου Ατλαντίς και είναι μέρος της φιλανθρωπικής πρωτοβουλίας Humanity Inspired, η οποία ξεκίνησε το 2020.

«Το όραμά μου ήταν να επανασυνδέσω τον διχασμένο πλανήτη μας μέσα από τις καρδιές, τα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών του κόσμου» είπε ο Jafri.

Πουλήθηκε το μεγαλύτερο έργο τέχνης στον κόσμο για 62 εκατομμύρια δολάρια Facebook Twitter
O Sacha Jafri δούλεψε το έργο του επί επτά μήνες
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κρυπτονομίσματα, NFT, blockchain: Ο νέος κόσμος της τέχνης είναι μπροστά στις οθόνες μας

Εικαστικά / Κρυπτονομίσματα, NFT, blockchain: Ο νέος κόσμος της τέχνης είναι μπροστά στις οθόνες μας

Ένα μωσαϊκό από 5.000 ψηφιακές εικόνες, τις οποίες ο καλλιτέχνης δημιουργούσε καθημερινά -μία την ημέρα-, κατά τα τελευταία 13 χρόνια, πουλήθηκε για 69,3 εκατομμύρια δολάρια, με την τελική πώληση του έργου να σηματοδοτεί την τρίτη υψηλότερη τιμή δημοπρασίας που πέτυχε ένας ζωντανός καλλιτέχνης, τοποθετώντας τον Beeple μετά τον Τζεφ Κουνς και τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM
Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Πολιτισμός / Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Η έκθεση-ορόσημο με τα αξιοσέβαστα στον κόσμο της φωτογραφίας ονόματα των Joel Meyerowitz και Barbara Davidson προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει τη δύναμη της φωτογραφίας στην πιο εντυπωσιακή της μορφή.
LIFO NEWSROOM