Ρώμη: Αρχαιολόγοι ίσως ανακάλυψαν το θέατρο του Νέρωνα

Ρώμη: Αρχαιολόγοι ίσως ανακάλυψαν το θέατρο του Νέρωνα Facebook Twitter
0

Ο Νέρωνας υπήρξε αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το 54 μ.Χ. έως το 68 μ.Χ. και υπήρξε, μεταξύ άλλων, γνωστός για τη φερόμενη αγάπη του στις τέχνες. 

Τώρα, αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ίσως ανακάλυψαν απομεινάρια ενός θεάτρου κοντά στο Βατικανό που φέρεται να ήταν του Νέρωνα. Η αρχαιολογική ανασκαφή του χώρου που διεξήχθη στον κήπο του Palazzo della Rovere έφερε στο φως κατασκευές και διακοσμήσεις που ομοιάζουν με αυτά ενός θεάτρου εκείνης της εποχής. 

Η αρχαιολόγος, Ντανιέλα Πόρο δήλωσε ότι πρόκειται για μια «εξαιρετική ανακάλυψη» καθώς στον εν λόγω χώρο πιστεύεται ότι ο Νέρωνας έκανε πρόβες για απαγγελία ποίησης και μουσικές παραστάσεις. Ο χώρος είχε αναφερθεί και γραπτώς σε ρωμαϊκά κείμενα αλλά μέχρι τώρα δεν είχε εντοπιστεί. 

Στο σημείο έχουν βρεθεί τμήματα των καθισμάτων του θεάτρου μαζί με κομψές κολόνες και μάρμαρα. Παράλληλα βρέθηκαν εκλεπτυσμένες διακοσμήσεις με φύλλα χρυσού σε στόκο και αποθηκευτικοί χώροι για κοστούμια και σκηνικά.

Η αρχαιολόγος Μάρτσια Ντι Μέντο, υπεύθυνη της ανασκαφής, λέει ότι η μελέτη των ευρημάτων θα διαρκέσει χρόνια.

«Πρόκειται για μια υπέροχη ανασκαφή, μια ανασκαφή που ονειρεύεται κάθε αρχαιολόγος. Το να μπορεί κανείς να σκάψει σε αυτή την πυκνοδομημένη ιστορικά πλούσια περιοχή είναι τόσο σπάνιο», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μετά την καταγραφή και ανάλυση των ευρημάτων, η περιοχή θα καλυφθεί και ο κήπος του Palazzo della Rovere θα αποκατασταθεί στα αναγεννησιακά του πρότυπα. 

Με πληροφορίες από ABC News

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Πολιτισμός / Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Ο βιογράφος του Αλέν Ντελόν, δήλωσε πως ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός «από σεξουαλική άποψη είχε εξερευνήσει τα πάντα, με άνδρες, με γυναίκες και κάνοντας τρίο»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ