Τα πιο εντυπωσιακά διαμάντια, ζαφείρια και σμαράγδια συγκεντρωμένα σε μια έκθεση

Τα πιο εντυπωσιακά διαμάντια, ζαφείρια και σμαράγδια συγκεντρώθηκαν σε μια έκθεση Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι πιο εντυπωσιακοί, οι πιο μεγάλοι και οι πιο σπάνιοι πολύτιμοι λίθοι του κόσμου συγκεντρώθηκαν σε μια έκθεση για να τους απολαύσει το κοινό. 

Οι πολύτιμοι λίθοι που συγκεντρώθηκαν για την έκθεση «100 καράτια: Τα icons του κόσμου των πολύτιμων λίθων» και όπως λέει ο κοσμηματοπώλης και διοργανωτής της έκθεσης Ρόμπερτ Προκόπ «είναι ο θησαυρός του κόσμου».  

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 17 τεράστιοι πολύτιμοι λίθοι που εκτίθενται μέσα στην αίθουσα του Hixon Gem Vault — το οποίο κλειδώνεται με υπευθυνότητα κάθε βράδυ — και άλλα εννέα κοσμήματα που κοσμούν τους τοίχους έξω. Το κεντρικό κομμάτι της έκθεσης είναι το διαμάντι «Jonker I», μια πέτρα 125 καρατιών που έχει περάσει, με τα χρόνια, από τα χέρια βασιλιάδων, εμπόρων κοσμημάτων και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. 

Το διαμάντι από το οποίο κόπηκε και ο σταρ της έκθεσης «Jonker I», ανακαλύφθηκε από αναζητητές διαμαντιών στη Νότια Αφρική το 1934. «Η ιστορία λέει: Έβρεχε μια μέρα... και μετά, επειδή όλη η βροχή έπλυνε το ίζημα, βρήκαν ένα ακατέργαστο διαμάντι 726 καρατιών», είπε ο Σελέστιαν επιμελητής των επιστημών ορυκτών για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λος Άντζελες. 

Οι πολύτιμοι λίθοι που συγκέντρωσαν οι Προκόπ και Σελέστιαν περιλαμβάνουν ένα γαλαζοπράσινο ζαφείρι που αλλάζει χρώμα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Τανζανία, ένα κομμάτι 241 καρατιών που θεωρείται ως ένας από τους πιο τέλειους πολύτιμους λίθους «σμαραγδένιας κοπής» και μια σειρά από τουρμαλίνες. 

Εκτός από το διαμάντι «Jonker I», όλοι οι πολύτιμοι λίθοι της έκθεσης είναι νέες ανακαλύψεις που ανακαλύφθηκαν και αγοράστηκαν τα τελευταία χρόνια. Πολλά είναι δανεικά από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ άλλα κομμάτια κόπηκαν από τον ίδιο τον Προκόπ. 

Είναι απίθανο οι πολύτιμοι λίθοι να βρεθούν ξανά όλοι μαζί. Όσοι ανήκουν στο μουσείο θα επιστρέψουν στα θησαυροφυλάκια τους, αλλά οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους ενώ άλλοι είναι πιθανό να πωληθούν. Στο μεταξύ, η διευθύντρια του μουσείου, Λόρι Μπέτισον Βάργκα, ελπίζει ότι οι επισκέπτες θα φύγουν εμπνευσμένοι από τη συλλογή. 

«Ως γεωλόγος, αυτό είναι που μου αρέσει να μοιράζομαι αυτούς τους πολύτιμους λίθους: τη γεωλογική ιστορία και τι μπορούμε να μάθουμε από αυτά τα δείγματα», είπε. «Και μετά ο καλλιτεχνικός, θεαματικός τρόπος που τους έφερε στη ζωή η ανθρώπινη εφευρετικότητα». 

«Είμαι περιβαλλοντολόγος – νιώθω δυνατός και παθιασμένος με αυτό, το να παράγουμε αυτές τις υπέροχες πέτρες και να τις βλέπουμε, είναι μια αντανάκλαση στη δική μας θέση σε αυτή τη γη». 

Mε πληροφορίες από CNN

 

 

 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, έρχεται στην Ελλάδα

Πολιτισμός / O Thomas Jolly, καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, έρχεται στην Ελλάδα

Ο Thomas Jolly στις 29 Ιανουαρίου θα βρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο, όπου θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και δημιουργό ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών εκπομπών τέχνης και πολιτισμού Γιώργο Αρχιμανδρίτη
LIFO NEWSROOM
Επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ο Στιβ ΜακΚουίν και η Μπιάνκα Στίγκτερ

Πολιτισμός / Επίτιμοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ ο Στιβ ΜακΚουίν και η Μπιάνκα Στίγκτερ

Στον Βρετανό σκηνοθέτη και στην Ολλανδή σύζυγό του ιστορικό και σκηνοθέτρια απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα για τη μεγάλη κοινωνική και ιστορική αξία του έργου τους, ιδιαίτερα του ντοκιμαντέρ τους «Occupied City»
LIFO NEWSROOM
Πομπηία: Ανακαλύφθηκε πολυτελές, ιδιωτικό λουτρό - Ίσως το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ εκεί

Πολιτισμός / Πομπηία: Ανακαλύφθηκε πολυτελές, ιδιωτικό λουτρό - Ίσως το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί ποτέ εκεί

Το BBC κάνει λόγο για ένα εύρημα που εντοπίζεται «μια φορά στον αιώνα» και έμενε κρυμμένο κάτω από πολλά μέτρα ηφαιστειακών πετρωμάτων και στάχτης για 2.000 χρόνια
LIFO NEWSROOM