Αμερικανικοί δασμοί: Εξαιρέθηκαν ξανά λάδι, τυριά και κρασί από την Ελλάδα

Αμερικανικοί δασμοί: Εξαιρέθηκαν ξανά λάδι, τυριά και κρασί από την Ελλάδα Facebook Twitter
Τα ελληνικά προϊόντα ελιάς εξαιρέθηκαν ξανά από τους αμερικανικούς δασμούς (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Για δεύτερη φορά προϊόντα της Ελλάδας εξαιρέθηκαν από τους αμερικανικούς δασμούς στην ΕΕ, με απόφαση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Το ελληνικό λάδι, τα προϊόντα ελιάς, τα τυριά, τα κρασιά και τα συναφή εξαγωγικά προϊόντα προς τις ΗΠΑ, ήταν εκτός της αναθεωρημένες λίστας προϊόντων που υπόκεινται στις αμερικανικές κυρώσεις. Αυτή τη φορά εξαιρέθηκε από τον κατάλογο των δασμών και ο χυμός από δαμάσκηνα.

Οι διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης- που έκανε λόγο για επιτυχία αναφερόμενη στη νέα εξαίρεση- συνεχίζονται προκειμένου να απαλειφθούν οι δασμοί και στα ροδάκινα, που από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν επιβαρυνθεί με ένα υπερβολικό κόστος από την σχετική απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Ελλάδα / Μυστήριο με τον θάνατο 29χρονου λιμενικού στη Λέσβο – Κάνουν λόγο για δολοφονία οι γονείς του

Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι ο γιος τους έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ κάνουν λόγο και για προηγούμενες απειλές κατά της ζωής του και της συζύγου του
LIFO NEWSROOM