Απαγόρευση του καπνίσματος σε πάρκα και παραλίες ζητά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Απαγόρευση του καπνίσματος σε πάρκα και παραλίες ζητά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Facebook Twitter
6

Την απαγόρευση του καπνίσματος σε κοινόχρηστους ανοιχτούς χώρους, πάρκα, παραλίες και χώρους άθλησης, ζητά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) από την Πολιτεία.

Η ΕΑΕ τονίζει ότι είναι καιρός η πρακτική αυτή να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, τώρα που σταδιακά πολλές πόλεις στην Ευρώπη, με τελευταίο το Παρίσι, έχουν ξεκινήσει να την εφαρμόζουν.

«Απευθυνόμαστε για μία ακόμα φορά στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας να φέρει στην Βουλή την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση και στους Δήμους να φροντίσουν για την ενημέρωση και την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στους Δημόσιους Ανοιχτούς Κοινόχρηστους χώρους», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΕ Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Σημειώνει ότι η ΕΑΕ ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την απαγόρευση του καπνίσματος αφ΄ενός μεν στις παιδικές χαρές και αφ΄ετέρου στις παραλίες, όπου τα αποτσίγαρα αποτελούν τοξικά απόβλητα για το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Διαθέτει δε μακέτα της ειδικής πινακίδας ενημέρωσης των επισκεπτών στις παιδικές χαρές, την οποία προσφέρει σε όποιον Δήμο την ζητήσει και στην οποία ανγράφεται.

«Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβεβαιώνει ο δήμος Αθηναίων την ξηρασία στου Φιλοπάππου και προγραμματίζει δράσεις

Ελλάδα / Επιβεβαιώνει ο δήμος Αθηναίων την ξηρασία στου Φιλοπάππου και «προγραμματίζει δράσεις»

Ο δήμος παραδέχεται ότι προγραμματίζονται άμεσα δράσεις ενισχυτικής φύτευσης, αφαίρεσης των ξερών δένδρων, απόφραξης του καναλιού αποχέτευσης και κλαδέματος των δέντρων ελιάς
LIFO NEWSROOM
Πάνω από το 60% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες ως το 2030

Ελλάδα / Πάνω από το 60% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες ως το 2030

Αλλάζουν τα δεδομένα της επαγγελματικής κατάρτισης και προώθησης στην απασχόληση - Τα στοιχεία του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Είμαι κατά του (παθητικού) καπνίσματος και επομένως κατά της χρήσης τσιγάρου εντός κλειστού χώρου. Ή έστω να υπάρχει ξεχωριστός χώρος. Αυτή η πρόταση όμως πέρα από ανεφάρμοστη (σιγά δηλαδή τι, θα πηγαίνει ο αστυφύλακας στην παραλία στις ξαπλώστρες και θα ζητά από καπνιστή να σβήσει το τσιγάρο του;;) είναι και άκρως υπερβολική. Μην μου αραδιάσει κανείς για εμπειρίες από το άγιο εξωτερικό, καθώς όπου υπάρχει το θεωρώ και εκεί βλακεία. Και δεν πολυτηρείται κιόλας (στον ανοιχτό χώρο). Πχ στην Γερμανία θεωρητικά απαγορευεται και σε στάσεις αστικών λεωφορείων και δεν το τηρεί κανείς. Ούτε στις Παιδικές Χαρές ή Πλατείες. Μόνο στις αποβάθρες σιδηροδρομικών Σταθμών ΕΑΝ υπάρχει στο πάτωμα διαγράμμιση που δείχνει σημείο καπνιστών τότε κάποιοι πάνε και στέκονται εκεί ας πούμε. Δεν θα περιορίσουμε τους καπνιστές και στα πάντα, σε λίγο ούτε στο μπαλκόνι τους δεν θα επιτρέπεται μην τυχόν ενοχληθεί κάνας γείτονας!Είναι πρόταση στην λογική του "πονάει χέρι, κόβει το χέρι". Ο έλεγχος είναι αδύνατον. Εδώ στα μαγαζία και Υπηρεσίες τώρα σιγά σιγά αρχίζει κάτι, θα επιδείξουν οι πολίτες πειθαρχία σε ορθάνοιχτο χώρο? Με τίποτα. Και τους δικαιολογώ. Εννοείται πως είμαι κατά των αποτσίγαρων να πετιούνται κάτω αλλά να μην το παρατραβάμε. Είναι θέμα θέλησης, παιδείας. Ας αυξηθούν οι πινακίδες υπενθύμισης απ τους Δήμους στις παραλίες όπως αναφέρεται, ας κάνουν καμιά παρατήρηση παραπάνω τα παραλιακά καταστήματα στους πελάτες τους (το κάνουν ήδη γιατί δεν έχουν όρεξη να τα μαζεύουν) όπως και εμείς στην παρέα μας ή διπλανούς μας στην παραλία και φτάνει.
Ας Σταματήσουν και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων γενικά, ας σταματήσουν τα ναρκωτικά στα πάρκα ας μαζεύουν τα σκουπίδια και ας πλένουν τους κάδους που από εκεί όχι μόνο καρκίνος βγαίνει αλλά και χολέρα και τύφος και αφήστε το τσιγάρο για το τέλος, βάλτε μια τάξη στους δρόμους γιατί πιο πολύ είναι οι θάνατοι από τροχαία, κλείστε τις δεξαμενές αποβλήτων πετρελαίου στον Πειραιά γιατί είναι ώρες που δεν μπορούμε να ανασάνουμε, αφήστε λοιπόν τα θέατρα.
Γιατί να αφήσουμε το τσιγάρο για το τέλος;Με ποια λογική; Επειδή αρέσει σ' εσένα ας πούμε;Για όλα τα άλλα που αναφέρεις (πετρελαιοκηλίδες, ναρκωτικά, σκουπίδια) υπάρχουν ΗΔΗ νόμοι που τα απαγορεύουν. Το αν εφαρμόζονται ή όχι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Για το τσιγάρο όμως δεν υπάρχουν νόμοι, άρα πρέπει να θεσπίσουμε.Και εννοείται ότι η τήρηση των νόμων (όλων) θα έπρεπε να είναι αυτονόητη.Η σύγκριση με τα τροχαία είναι εντελώς άκυρη. Πρώτον οι θάνατοι από τσιγάρο είναι πολλαπλάσιοι σε σχέση με τα τροχαία. Ακόμα και στην Ελλάδα, που πεθαίνουμε σαν τις μύγες από τροχαία στους δρόμους.Δεύτερον, το αυτοκίνητο σε κάτι χρησιμεύει. Κάτι "παράγει" για την χώρα και την οικονομία μας.Το τσιγάρο σε τι ακριβώς είναι χρήσιμο;
Στις παραλίες για ποιο λόγο; Αν δεν μπορούν να βάζουν πρόστιμα σε κείνους που πετάνε τις γόπες στην άμμο, τότε ούτε η ολική απαγόρευση του καπνίσματος θα φέρει αποτέλεσμα.