Δίκη Άλκη Καμπανού: «Όποιος τον έπληξε στον δεξί μηρό, τον οδήγησε στο θάνατο», κατέθεσε ο Λέων

Δίκη Άλκη Καμπανού: Στο δεξί μηρό το μοιραίο χτύπημα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Λέων Facebook Twitter
Φωτ.: sooc
0

Τη βεβαιότητά του ότι το «καίριο χτύπημα, το θανατηφόρο» ήταν αυτό στον δεξιό μηρό, το οποίο προκάλεσε ρήξη της μηριαίας αρτηρίας, εξέφρασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε ότι τα συμπεράσματά της ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, συνυπογράφοντας τα ιατροδικαστικά ευρήματα που συνέταξε στην έκθεσή της. Όπως εξήγησε ο μάρτυρας, από το τραύμα στη μηριαία αρτηρία προκύπτει ότι υπήρχε «κατακλυσμιαία αιμορραγία», με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος του Άλκη. «Όποιος έπληξε το παιδί στο δεξί μηρό, το οδήγησε στο θάνατο», ανέφερε ο ιατροδικαστής, καταθέτοντας σήμερα στη δίκη.

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Το θανατηφόρο χτύπημα δεν ήταν από το δρεπάνι»

Προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορούν, κατά τον ιατροδικαστή, και τα ευρήματα τόσο στην καρδιά, όσο και στους πνεύμονες του Άλκη Καμπανού, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «στέγνωσαν από αίμα».

Όσον αφορά δε, το όργανο με το οποίο προκλήθηκε το συγκεκριμένο θανατηφόρο χτύπημα, ο ίδιος απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ήταν από το δρεπάνι. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ήταν το δρεπάνι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αποκλείοντας - σύμφωνα με τα δικά του συμπεράσματα - το δρεπάνι ως το όργανο που επέφερε το μοιραίο χτύπημα, ο Λέων έβγαλε από το «κάδρο» τον 10ο κατηγορούμενο, για λογαριασμό του οποίου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Δίκη Άλκη Καμπανού: Τα χτυπήματα στο κεφάλι

Αναφερόμενος στα χτυπήματα στο κεφάλι του Άλκη, τόνισε ότι δυνητικά είναι θανατηφόρα και προκλήθηκαν είτε με χέρια, είτε με πόδια. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το παιδί έχει υποστεί πλήξεις ισχυρές στο κεφάλι. Οι πλήξεις είναι συμβατές μάλλον με θλων όργανο, τύπου χέρι ή πόδι, κι όχι με συμπαγές τύπου ρόπαλο ή σιδερογροθιά. Δεν φαίνεται να έχουμε αντίστοιχη αποτύπωση. Δεν βλέπουμε θλαστικά ανοιχτά τραύματα. Προφανώς, προστατεύτηκε με τα χέρια του», είπε.

Κάνοντας δε, επίκληση στις μαρτυρίες του φίλου του Άλκη και των διασωστών του ΕΚΑΒ, είπε ότι ο 19χρονος δεν είχε «νευρολογικό έλλειμμα», καθώς στιγμιαία «επικοινωνεί, καταλαβαίνει και υποδεικνύει το τραύμα του».

Ο Λέων ανέφερε ότι τα επιστημονικά του συμπεράσματα προκύπτουν από την εξέταση φωτογραφιών της σορού του 19χρονου και διευκρίνισε πως η επισκόπηση φωτογραφιών ενέχει «περιορισμούς» σε σχέση με τη δια ζώσης εξέταση μίας σορού ή ενός τραυματία.

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του ίδιου μάρτυρα και την εξέτασή του από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής αλλά και της υπεράσπισης των 12 κατηγορούμενων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Ελλάδα / Κώστας Σημίτης (1936-2025): «Στις αλλαγές προχωράς με συναινέσεις, κόντρα στο ρεύμα»

Πολιτικοί και ακαδημαϊκοί που συνεργάστηκαν στενά με τον πρώην πρωθυπουργό επιχειρούν μια αποτίμηση της παρακαταθήκης που άφησε ως μία απ’ τις πιο σημαντικές και πολύπλευρες πολιτικές προσωπικότητες της νεότερης ιστορίας μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ