Εισαγγελική παρέμβαση για τα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης

Εισαγγελική παρέμβαση για τα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Προκαταρκτική εξέταση, για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για τα κρούσματα κορωνοϊού στο Χαρίσειο γηροκομείο της Θεσσαλονίκης, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

 

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την αστυνομία. Στο επίκεντρο της έρευνας, η οποία διατάχθηκε έπειτα από δημοσιεύματα, θα είναι το αδίκημα που συνδέεται με την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στα μοριακά τεστ που έκανε ο ΕΟΔΥ στον οίκο ευγηρίας, βρέθηκαν 14 θετικά στον κορωνοϊό ανάμεσα στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται εκεί. Κάποιοι από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα, ενώ άλλοι παραμένουν στο γηροκομείο, σε απομόνωση από τους υπόλοιπους, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθούν μία σειρά από ερωτήματα όπως ο τρόπος που έγινε η διασπορά μέσα στην κλειστή δομή, αλλά και πόσοι από τους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους έχουν εμβολιαστεί.
 


Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Ελλάδα / Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Στο χωριό Βούτες, εικόνες δείχνουν έντονες ρηγματώσεις σε τοίχους σπιτιών, δρόμους και άλλες υποδομές, με τους κατοίκους να βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση αβεβαιότητας
LIFO NEWSROOM