Ελλάδα: Δυο σκυλιά πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν την τελευταία εβδομάδα

Ελλάδα: Δυο σκυλιά πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν την τελευταία εβδομάδα Facebook Twitter
5

 

Ένα Βελγικό λυκόσκυλο σκοτώθηκε χθες βράδυ στις 22:30 ακαριαία, όταν πυροβολήθηκε με κοντόκανη καραμπίνα στην οδό Γαργηττού στον Γέρακα Αττικής. Το σκυλί συνήθιζε να συνοδεύει την ιδιοκτήτρια του μέχρι τη στάση του λεωφορείου και στην συνέχεια να επιστρέφει στο σπίτι του. Όμως αυτό το δρομολόγιο χθες ήταν το τελευταίο, αφού ο γείτονας ενοχλημένος από το γεγονός ότι το σκυλί περνάει έξω από την αυλή του λογομάχησε με τη γυναίκα.

Εκείνη σύμφωνα με το ρεπορταζ του zoosos.gr ανταπαντώντας στις απειλές του, αφού της είπε ότι θα το σκοτώσει, αν αυτό συνεχιστεί επειδή περνάει έξω από το σπίτι του και ενοχλεί τα δικά του σκυλιά (τα οποία ζουν στο πίσω μέρος της αυλή του) του απάντησε προκαλώντας τον. Τότε εκείνος μπήκε στο σπίτι άρπαξε μια κοντόκανη καραμπίνα και το εκτέλεσε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια της.

Η γυναίκα βλέποντας το σκυλί της νεκρό μπήκε μέσα σ’ ένα ταξί, που περνούσε εκείνη την ώρα, και πήγε στο σπίτι της αφού φοβήθηκε για τα χειρότερα.

Επέστρεψε όμως λίγα λεπτά αργότερα αλλά το πτώμα του σκύλου της είχε εξαφανιστεί. Οι γείτονες την ενημέρωσαν ότι ο δράστης μάζεψε το νεκρό ζώο σε μια σακούλα το έβαλε στο αυτοκίνητο πήρε μαζί του την κοντόκανη καραμπίνα και έφυγε.

Μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή αποκλείστηκε από έξι περιπολικά και αστυνομικούς, ήρθε και η Σήμανση και πήρε δείγμα αίματος που υπήρχε στην άσφαλτο.

Ο δράστης, που δεν συνελήφθη, αναζητείται. Το πιθανότερο είναι ότι κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο. Τόσο η ιδιοκτήτρια του ζώου όσοι και οι αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι είδαν τι ακολούθησε, κατέθεσαν χθες στο Α.Τ. Γέρακα.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης έχει απειλήσει σχεδόν όλους τους περίοικους του που έχουν σκυλιά γιατί τον ενοχλεί να περνάνε με τα ζώα τους έξω από το σπίτι του. Το πτώμα του λυκόσκυλου δεν εντοπίστηκε αν και οι φιλόζωοι που έσπευσαν επί τόπου χθες εκεί έψαξαν και σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων τους κάδους σκουπιδιών.

Πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο μπροστά στον ανήλικο γιό του

Θεσπρωτία. Ένας κάτοικος Αθηνών συνελήφθη από άντρες του αστυνομικού τμήματος Παραμυθιάς, γιατί την περασμένη Τρίτη στην Μενινα Παραμυθιάς, σκότωσε με αεροβόλο όπλο ένα σκύλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης πυροβόλησε περισσότερες από 5 φορές τον σκύλο παρουσία μάλιστα του ανήλικου γιου του, όταν βρέθηκε για λίγες μέρες στον τόπο καταγωγής του.

Κάτοικοι της περιοχής ειδοποίησαν το αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς, οι άντρες του οποίου εντόπισαν άμεσα και συνέλαβαν τον δράστη για το οποίο σχηματίστηκε δικογραφία μετά και από μήνυση που υποβληθεί από τους ιδιοκτήτες του σκύλου ενώ αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από προφορική εντολή του εισαγγελέα.
 

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Ελλάδα / Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Σε μια εποχή ραγδαίων μετατοπίσεων, στο πλαίσιο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αλλά και του «The Upfront Initiative», της πρωτοβουλίας της LiFO και της Tsomokos, σημαντικοί καλεσμένοι υπογράμμισαν τη σημασία των θεμάτων συμπερίληψης, ποικιλομορφίας και ισότητας (DEI) στον χώρο εργασίας. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Ελλάδα / Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου έκανε λόγο για «ύβρη κατά της δημοκρατίας» και εξήρε την απόφαση της επιτροπής του φεστιβάλ να τιμήσει το σχολείο με έπαινο για την ελεύθερη έκφραση
LIFO NEWSROOM
Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Ελλάδα / Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Παρά την αρχική του στάση, κατά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της προσωρινής του κράτησης
LIFO NEWSROOM