Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος επιμένει στις ακραίες κινητοποιήσεις, όπως τις καταλήψεις και την πρόκληση διακοπών ηλεκτροδότησης.
Παρόλο που χθες ασκήθηκε στον ίδιο και άλλα 17 άτομα ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, μετά τη σύλληψή τους για διατάραξη οικιακής ειρήνης από την κατάληψη στο κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων, εκτόξευσε νέες απειλές:
«Οσες φορές κι αν μας συλλάβουν, όσες φορές κι αν μας σύρουν στα δικαστήρια, πάντα μπροστά τους θα μας βρίσκουν για να ξεσκεπάζουμε τις... βρωμιές τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Φωτόπουλος,
Λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος από τη ΓΑΔΑ καθώς ορίστηκε δικάσιμος στις 18 Ιανουαρίου, ο κ. Φωτόπουλος έδωσε συνέντευξη Τύπου επιδιώκοντας να δικαιολογήσει την κατάληψη του Κέντρου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων.
Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σακοράφα και Δ. Στρατούλης.
Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προσπάθησε να παρουσιάσει ως αποκάλυψη το γεγονός της εξαίρεσης βιομηχανιών από το ειδικό τέλος ακινήτων αλλά και της καταβολής μειωμένου από 30% έως 50% ποσού από επιχειρήσεις οι οποίες στεγάζονται σε ακίνητα άνω των 1.000 τετραγωνικών μέτρων.
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Η αλήθεια είναι ότι οι ρυθμίσεις αυτές έχουν γίνει με νόμους και αυτές αφορούν σε επιχειρήσεις με βιομηχανικό ρεύμα ή όσες οι εγκαταστάσεις τους βρίσκονται σε επαγγελματική στέγη εμβαδού άνω των 1.000 τ.μ.
Οι ρυθμίσεις αυτές ήταν γνωστές στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία δεν ειχε αντιδράσει όταν έφτασαν στη Βουλή και ψηφίστηκαν.
Επιπλέον, τις ρυθμίσεις αυτές είχαν ζητήσει και τα επιμελητήρια της χώρας, καθώς ιδίως στην περίπτωση των επιχειρήσεων που λειτουργούν με βιομηχανικό ρεύμα εντάσσονται και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ο κ. Φωτόπουλος έβαλε κατά των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης καθώς δεν προχωρούν σε αλλαγή του νόμου ώστε να μην ισχύουν αυτές οι εξαιρέσεις.
Ρήξη ΓΣΕΕ με ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ την περασμένη εβδομάδα κορύφωσε και τη ρήξη του με το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, τη ΓΣΕΕ.
Είχε προτείνει στη διάρκεια σύσκεψης συνδικαλιστών των ομοσπονδιών την πραγματοποίηση καταλήψεων σε δημόσια κτίρια, οργανισμούς, λιμάνια, αεροδρόμια, καθημερινών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προκειμένου να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.
Οι «προτάσεις Φωτόπουλου» όμως απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
σχόλια