Έρχεται το Τricoin στα Τρίκαλα: Τι μπορεί να κάνει κάποιος με το «ψηφιακό νόμισμα» της πόλης

Έρχεται το Τricoin στα Τρίκαλα: Τι μπορεί να κάνει κάποιος με το «ψηφιακό νόμισμα» της πόλης Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Για το νέο «ψηφιακό νόμισμα» των Τρικάλων, το Tricoin μίλησε σήμερα ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ πρόκειται για ένα «νόμισμα» επιβράβευσης των πολιτών που συμμετέχουν σε δράσεις σχετικές με στόχους του Δήμου.

Στην ουσία, σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, θα είναι ο τρόπος μέτρησης της εμπιστοσύνης και της σχέσης του πολίτη με την πόλη. «Κατά πόσο ανακυκλώνει, κατά πόσο ενημερώνει για τα προβλήματα της πόλης, κατά πόσο συμμετέχει σε προγράμματα ευεξίας» σημείωσε διευκρινίζοντας, πως τα προγράμματα αυτά έχουν κοινό στόχο, μεταξύ άλλων, να το περπατούν οι κάτοικοι περισσότερο.

Ως προς τον τρόπο εξαργύρωσης των Tricoin, ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι θα υπάρξουν, μεταξύ άλλων, προσφορές στην τοπική αγορά, ενώ θα πραγματοποιούνται εκπτώσεις και στην ελεγχόμενη στάθμευση.

Oι μονάδες που θα συγκεντρώνονται μέσα από το Tricoin θα είναι ανταλλάξιμες για αγορά υπηρεσιών που υλοποιούνται στον Δήμο:

  •     Ελεγχόμενη στάθμευση, εισιτήρια εκδηλώσεων
  •     Δημιουργία «Κοινωνικού GIS» «Χάρτης» της κοινωνικής κατάστασης των πολιτών, ειδικά ευπαθών ομάδων, για ανάλυση και γεωχωρική αποτύπωση.
  •     Σύστημα μέτρησης ευεξίας των πολιτών και της πόλης
  •     Καταγραφή και μέτρηση άσκησης, ηλεκτροπαραγωγά ποδήλατα, έξυπνες ζυγαριές, εξατομίκευση εφαρμογής για αθλούμενους/ες πολίτες με προσωποποιημένες συμβουλές άσκησης και διατροφής σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στα Τρίκαλα.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Ρεπορτάζ / Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Πώς κυλά σήμερα η ζωή στον εθελοντικό οργανισμό; Οι οικονομικές ατασθαλίες, ο κίνδυνος για «λουκέτο», οι αλλαγές στους χώρους, τα ίχνη του πατέρα Αντωνίου, οι αντιδράσεις των παιδιών και ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

Ελλάδα / Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

«Η ΔΙΣ εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM