Φωτιά στον Έβρο: Η πύρινη επέλαση μέρα- μέρα, από δορυφορικές εικόνες- Στάχτη 812.000 στρέμματα

Φωτιά στον Έβρο: Η πύρινη επέλαση μέρα- μέρα, από δορυφορικές εικόνες- Στάχτη 812.000 στρέμματα Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Την τεράστια καταστροφή που έχει προκαλέσει η φωτιά στον Έβρο αποκαλύπτουν δορυφορικές εικόνες, που δείχνουν μέρα- μέρα τις εκτάσεις που μετατρέπονταν σε στάχτη. 

Η φωτιά στον Έβρο καίει για 12η ημέρα και ξανά σήμερα ήχησε το 112, για εκκένωση περιοχών. Πρόκειται ήδη για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει καταγραφεί στην ΕΕ, από το 2000 όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες άρχισαν να συγκεντρώνουν τα σχετικά δεδομένα. 

Από τις 19 Αυγούστου, όταν ξέσπασε η φωτιά στον Έβρο, έως και σήμερα, οι φλόγες συνεχίζουν την καταστροφική πορεία τους και παραμένουν ενεργές εστίες περιμετρικά των καμένων εκτάσεων. 

Τα τελευταία στοιχεία από το Copernicus αναφέρουν πως 812.600 στρέμματα είχαν μετατραπεί σε στάχτη έως τις 12:03 τις 29 Αυγούστου, εξαιτίας της φωτιάς στον Έβρο. Από αυτά, τα περίπου 650.000 στρέμματα κάηκαν το τριήμερο 21-23 Αυγούστου. 

Το Meteo έδωσε στη δημοσιότητα ένα animation που αποκαλύπτει την εξέλιξη των καμένων εκτάσεων, από την πρώτη ημέρα της φωτιάς έως και χθες,Τρίτη, μέσα από τις δορυφορικές εικόνες του Copernicus. 

fire_evros_animated_burned_scars_2023.gif

 Φωτιά στον Έβρο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και εκκενώσεις 

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη φωτιά στον Έβρο. 

Εξαιτίας των αναζωπυρώσεων, σήμερα το μεσημέρι ήχησε ξανά το 112. Αρχικά, στις 14:15 δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού Γιαννούλη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έλαβαν το ίδιο μήνυμα και όσοι βρίσκονταν στην περιοχή Σιδηρώ. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Έβρο δίνουν μάχη 576 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Περιοδικά, από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Ελλάδα / Κατολίσθηση στο φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή τουρίστρια - Δεκάδες άλλοι εγκλωβισμένοι

Από κατολίσθηση βράχων - Δεκάδες εγκλωβισμένοι - Μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο φαράγγι της Σαμαριάς για τη διάσωσή τους
LIFO NEWSROOM