Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν προσδιόρισα τη σεξουαλικότητά μου, αγχώθηκα»

Φώτης Σεργουλόπουλος: «Όταν προσδιόρισα τη σεξουαλικότητά μου, αγχώθηκα» Facebook Twitter
0

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος» της ΕΡΤ, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την περίοδο που ανακάλυψε τη σεξουαλικότητά του αλλά και τον γιο του.

«Το προσδιόρισα όπως προσδιορίζει ένα παιδί στην εφηβεία την σεξουαλικότητά του, το σεξ του, αυτό που του αρέσει, αυτό που βλέπει και τον ελκύει», είπε ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής, που στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι δεν εισέπραξε ποτέ bullying για την σεξουαλικότητά του. 

«Σε εκείνες τις τάξεις του σχολείου, είχαμε κάποια κορίτσια με τα οποία βγαίναμε, και με τις οποίες είχα σχέση ερωτική. Ίσως να έσβηνε αυτό κάποιες εντυπώσεις ότι εγώ ήμουν ένα γκέι αγόρι. Το πάλευα», είπε γελώντας και πρόσθεσε: «Στο μυαλό μου ήταν πολλά πράγματα, κάτι μέσα μου που έβραζε». 

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, όταν το ανακάλυψε, δεν στενοχωρήθηκε αλλά αγχώθηκε. «Όταν το ανακάλυψα αγχώθηκα. Δεν ήξερα τότε πού θα βρω έναν σύντροφο, πώς να το εκφράσω ερωτικά. Μπορεί να ερωτευόμουν κάποιους, που να μην τολμούσα ή να μην ήξερα. Το "φτου ξελευθερία» και αυτό που με έσωσε ήταν ότι φεύγοντας από το Λύκειο, μπαίνω στη Δραματική Σχολή οπότε μπαίνω σε ένα περιβάλλον ανοιχτόμυαλο με πάρα πολύ γκέι κόσμο, με ελευθερία στη σεξουαλικότητα και τότε είναι που πραγματικά βρίσκω όμοιους μου και αναπτύσσομαι κι εγώ. Τότε ήμασταν κιόλας ό,τι λάχει. Η σεξουαλικότητα ξεχείλιζε. Τότε αν γνώριζες κάποιον ή κάποια και δεν έκανες σεξ, δεν την γνώριζες καλά».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Φώτης Σεργουλόπουλος παραδέχθηκε πως όταν μίλησε δημοσίως για την διαφορετικότητά του, ένιωσε να φεύγει ένα βάρος από πάνω του. 

«Πιστεύω πως ένας άνθρωπος όταν αποφασίζει να μιλήσει για τον εαυτό του και κάτι που τον ενοχλεί, είναι "επιτέλους το είπα"», σημείωσε και πρόσθεσε ότι στην οικογένειά του δεν αντιμετώπισε ποτέ πρόβλημα.

«Οι σχέσεις μου ήταν ολοφάνερες, δεν έκρυψα ποτέ τίποτα στη ζωή μου», είπε. «Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ από τους γύρω μου, τους φίλους μου. Όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το κάνουν και το φέρνουν βαριά στη ζωή τους για πολλά χρόνια, για κοινωνικούς λόγους, για λόγους δουλειάς, οικογενειακούς. Δεν το έκανα για να δώσω το παράδειγμα. Απλά όσο καιρό ήμουν στην τηλεόραση και ήταν ολοφάνερο, δεν υπήρχε αμφιβολία για μένα, όλοι ήξεραν, συζητούσα με πολλούς ανθρώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και μου έλεγαν "Γιατί δεν μιλάς;". Κι έλεγα, ποιος ο λόγος, αφού δεν κρύβω τίποτα. Μου έλεγαν, "Όχι πρέπει να το πεις γιατί θα βοηθήσεις". Οπότε λέω "Πέτρο [Κωστόπουλος] δεν λέμε και αυτό το θέμα να τελειώνουμε;". Το κανάλι που ήμουν τότε δεν χάρηκε. Δεν την είδα την εκπομπή, είχα βγει έξω, δεν ήθελα να το δω».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε επίσης για τον γιο του, λέγοντας πως για πρώτη φορά αισθάνθηκε πατέρας «όταν άρχισα να του λέω πράγματα που πρέπει να ακούσει και με ρωτούσε "Τι είναι αυτό;". Όταν άρχισα να τον εκπαιδεύω, να τον διαπαιδαγωγώ , να του μαθαίνω τα πρώτα πράγματα, τα συναισθήματα, όταν φοβόταν κάτι, όταν αισθανόμουν ότι προστατεύω». 

Και πρόσθεσε: «Μου έχει ζητήσει αδερφάκι, αλλά δεν το σκέφτομαι. Υπάρχουν οικογένειες έτσι, κι έτσι κι έτσι- δεν μπορούμε να κάνουμε παραγγελιές. Θα ήθελα να είχα και δυο και τρία παιδιά, αλλά δεν γίνεται, δεν θέλω άλλο. Νομίζω ότι [ο γιος μου] έχει πάρει την απροσεξία μου, τη θεατρικότητα και το χιούμορ- έχει πλάκα. [..] Προς το παρόν με τον Γιώργο μου αρέσει να βλέπουμε ταινίες, να τραγουδάμε, να πηγαίνουμε ταξίδια. Θα ήθελα να του μεταδώσω την τιμιότητα, την ελευθερία, τον ρατσισμό, του έχω μιλήσει γι’ αυτά. Ο Γιώργος είναι μία από τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM