Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 27χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται από το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, με μηνιγγίτιδα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Κώστα Δανδουλάκη, τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις του ασθενή, έδειξαν ότι η μηνιγγίτιδα προκλήθηκε από πνευμονιόκοκκο, που στη συγκεκριμένη μορφή είναι ήπια και μη μεταδιδόμενη.
Αν και δεν κρίθηκε απαραίτητο από το ιατρικό προσωπικό, το στενό οικογενειακό περιβάλλον και όσοι ήρθαν σε επαφή με τον 27χρονο, έλαβαν προληπτικά, την προβλεπόμενη χημειοπροφύλαξη.
'Όσο για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, οι γιατροί της ΜΕΘ του Βενιζελείου θα συνεχίσουν τη στενή παρακολούθηση του 27χρονου, και εάν κρίνουν ότι εξελίσσεται θετικά, θα γίνει προσπάθεια σταδιακής αφύπνισής του.