Κακοκαιρία- Τσατραφύλλιας: Διπλό κύμα ψύχους από την Ουκρανία- Ίσως χιόνια και στην Αττική

Κακοκαιρία- Τσατραφύλλιας: Έρχεται διπλό κύμα ψύχους από την Ουκρανία- Χιόνια και στην Αττική Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Η κακοκαιρία θα επιμείνει και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς έρχεται διπλό κύμα ψύχους από την Ουκρανία, όπως ενημερώνει ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας. 

Σε ανάρτησή του επισημαίνει ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» την Τρίτη με πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και 8 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα ξεπερνούν τα 9 μποφόρ. Καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές του Αιγαίου, ισχυρός παγετός θα επικρατήσει στη βόρεια Ελλάδα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται μέχρι τα 600 μέτρα από την Άμφισσα και βορειότερα.

Το δεύτερο κύμα, και ισχυρότερο, αναμένεται το επόμενο σαββατοκύριακο, με νέα πτώση της θερμοκρασίας έως και 3 βαθμούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πέσουν χιόνια στα βουνά της Αττικής, ενδεχομένως να επηρεαστούν και τα βόρεια προάστια.

Τις επόμενες ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν οχτώ περιοχές. Η επιδείνωση του καιρού θα συνεχιστεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη, με ένταση 7-8 μποφόρ, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. 

Τις επόμενες ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν οχτώ περιοχές. Η επιδείνωση του καιρού θα συνεχιστεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη, με ένταση 7-8 μποφόρ, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. 

Αναλυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  • Θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο.
  • Κατά περιόδους θα επηρεάσουν τη Θράκη και πιθανώς την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα αναμένεται να παρουσιάσουν σταδιακά ύφεση από το βράδυ της Κυριακής. 

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές 

Τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 330 κλήσεις, κατά κύριο λόγο για την κοπή δέντρων που έπεσαν. 

Στην Αττική ξεριζώθηκαν δέντρα που κατέληξαν πάνω σε αυτοκίνητα σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος. Μάλιστα, στο Παλαιό Ψυχικό, έπεσε ακόμη και χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί σε πλατεία. Παρόμοια η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης έπεσαν πολλά δέντρα.

Εξαιτίας των κεραυνών στην Ηλεία προκλήθηκαν πυρκαγιές. Στην περιοχή επίσης έπεσαν πολλά δέντρα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι «ξήλωσαν» σκεπές σπιτιών και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε επιχειρήσεις. 

Αλλά και στην Αχαΐα προκάλεσε προβλήματα η κακοκαιρία. Λόγω κατολίσθησης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδών Πατρών- Κορίνθου. Για τον ίδιο λόγο έκλεισε τμήμα της επαρχιακής οδού Αιγίου- Δερβενίου- Μαμουσιάς. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

Ελλάδα / Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

«Ευχόμαστε να είναι ο κύριος σεισμός, διότι έχει επίκεντρο στην λίμνη Τριχωνίδα κάτω από το Θέρμο, που είχε προκαλέσει τις μεγάλες ζημιές η σεισμική δόνηση τον Απρίλιο του 2007» τόνισε
LIFO NEWSROOM
Eurostat: Πρωτιά για Ελλάδα και Ιταλία στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών το 2023

Ελλάδα / Eurostat: Πρωτιά για Ελλάδα και Ιταλία στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών το 2023

Η Μεσίνα στην Ιταλία ήταν το πιο πολυσύχναστο επιβατικό λιμάνι της Ε.Ε., με 11,3 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ ακολουθούν το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια στην Ιταλία με 11,1 εκατομμύρια επιβάτες και ο Πειραιάς με 9,6 εκατομμύρια
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Φιλόλογος έμαθε σε μαθητές το τραγούδι «Ω έλατο» στη νοηματική

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Φιλόλογος έμαθε σε μαθητές το τραγούδι «Ω έλατο» στη νοηματική

«Μέσα από αυτή τη δράση, αναδείξαμε την ομορφιά και τη δύναμη της νοηματικής γλώσσας, δίνοντας στα παιδιά ένα ακόμη εργαλείο έκφρασης και επικοινωνίας», σημειώνει ο εκπαιδευτικός
LIFO NEWSROOM