Το κοντοσούβλι στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας του Taste Atlas για τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό

Το κοντοσούβλι στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας του Taste Atlas για τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό Facebook Twitter
Κοντοσούβλι/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Το ελληνικό κοντοσούβλι αναδείχθηκε ως το κορυφαίο πιάτο με χοιρινό κρέας στον κόσμο, σύμφωνα με τη νέα κατάταξη του Taste Atlas, που παρουσίασε τα 100 καλύτερα πιάτα με βάση το χοιρινό.

Το παραδοσιακό κοντοσούβλι, που συγκέντρωσε 4,7 στα 5 αστέρια, ξεχώρισε για τη μοναδική γεύση του και την αυθεντική τεχνική προετοιμασίας του. Σύμφωνα με την περιγραφή του Taste Atlas, το κοντοσούβλι αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού μαριναρισμένα σε μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια, ψήνεται αργά σε σούβλα, δημιουργώντας μια τραγανή εξωτερική κρούστα και ένα τρυφερό, ζουμερό εσωτερικό.

Το πιάτο συνήθως σερβίρεται κομμένο σε χοντρές φέτες, συνοδευόμενο από πίτα, τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα, ενισχύοντας τη γευστική εμπειρία.

Εκτός από το κοντοσούβλι, η λίστα περιλαμβάνει δύο ακόμη ελληνικά πιάτα:

  • Η γουρουνοπούλα στην 48η θέση, μια κλασική επιλογή στη νότια Ελλάδα, με το χοιρινό να ψήνεται ολόκληρο και να αποκτά τραγανή πέτσα.
  • Το χοιρινό με σέλινο στην 74η θέση, ένα παραδοσιακό χειμωνιάτικο φαγητό με χοιρινό μαγειρεμένο σε σάλτσα αυγολέμονο.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται το μεξικανικό Gringas, μια παραλλαγή της κεσαδίγιας, με τορτίγια γεμισμένη με χοιρινό, ανανά, κρεμμύδια, σάλτσα τσίλι και κόλιανδρο.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Cochinita Pibil, ένα αργοψημένο πιάτο των Μάγια από τη Γιουκατάν στο Μεξικό, με μαριναρισμένο χοιρινό σε ανάτο, χυμό νεραντζιού και σκόρδο, που σερβίρεται σε τάκος ή μόνο του με κρεμμύδια και λαχανικά.

Το κολομβιανό Lechona, ένα γεμιστό γουρούνι με μπιζέλια, κρεμμύδια, βότανα και μπαχαρικά, βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Στην πέμπτη θέση συναντάμε το Chilorio από το Μεξικό, ένα σιγοψημένο χοιρινό που τηγανίζεται σε λαρδί και μαγειρεύεται σε πικάντικη σάλτσα τσίλι.

Η διάκριση του κοντοσουβλιού στην κορυφή της λίστας επιβεβαιώνει την παγκόσμια απήχηση της ελληνικής κουζίνας. Η παραδοσιακή τεχνική προετοιμασίας και η μοναδική γεύση του το καθιστούν ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα διεθνώς, αποδεικνύοντας ότι η ελληνική γαστρονομία συνεχίζει να κατακτά κορυφαίες θέσεις στις παγκόσμιες κατατάξεις.


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ