Αίρονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό που παρέμεναν έως τώρα σε ισχύ, με εξαίρεση τις υγειονομικές δομές.
Το υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε σήμερα την άρση των μέτρων που παραμένουν σε εφαρμογή για τον κορωνοϊό. Εισήγηση που έγινε αποδεκτή από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδρίασε σήμερα.
Εξαίρεση, σε ό,τι αφορά στην άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, αποτελούν οι δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Κορωνοϊός: Σύσταση για μέτρα ατομικής προστασίας και εμβολιασμό
«Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.
«Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, αναφορικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Πλεύρης, παραμένει η ανάγκη για την προστασία των ευάλωτων ομάδων και για αυτό έκανε σύσταση για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και επικαιροποιημένο εμβολιασμό.
«Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για τον λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας.
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τι δείχνουν τα στοιχεία
Το διάστημα από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου η θετικότητα των ελεγχθέντων δειγμάτων παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό.
Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία παρουσίασε μείωση, σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα, αλλά οι νέες διασωληνώσεις εμφάνισαν μικρή αύξηση.
Επιπλέον, την περίοδο από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου συνολικά 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 83 έτη (εύρος 61-96 ετών).
Τέλος, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του κορωνοϊού σε τέσσερις από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα. Ήταν η Αττική (+12%), η Λάρισα (+32%), η Ξάνθη (+32%), η Αλεξανδρούπολη (+13%).