Κρήτη: Το δίχρονο παιδί παρουσίασε σφυγμό ενώ το ετοίμαζαν για το νεκροτομείο - Δίνει «μάχη» στη ΜΕΘ

Κρήτη: Πώς έγινε το θαύμα με το δίχρονο παιδί – Επανήλθε στη ζωή την ώρα που έφτανε η νεκροφόρα για να το παραλάβει Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Ανθρώπινο χέρι βρίσκεται πίσω από την ανάκτηση σφυγμού στο 2χρονο παιδί, ώρες αφότου είχε δηλωθεί νεκρό από πνιγμό. 

Το αγόρι που έπεσε σε βαρέλι με ασβεστόνερο στο Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, στην Κρήτη, δίνει μάχη για τη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Μιλώντας στο cretalive ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης επισήμανε ότι οι επόμενες ώρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού, η ιστορία του οποίου συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Tο χρονικό

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν το αγοράκι εντοπίστηκε από τους γονείς του χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με νερό. Οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου οι γιατροί ξεκίνησαν τις διαδικασίες ανάνηψης. Οι γιατροί ζέσταναν το σώμα του παιδιού και πάλευαν επί 2 ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή.

Τελικά, έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, θεώρησαν πως το παιδί δεν ήταν δυνατό να επανέλθει και το δήλωσαν νεκρό όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αμέσως ξεκίνησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τη σορό του παιδιού και να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.

Όμως το παιδί έπειτα από ώρες προσπαθειών ανάνηψης έδειξε σημάδια ζωής περίπου στις 20:00 το βράδυ. Η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί διαπίστωσε πως παρουσίαζε ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς και ξεκίνησε νέες προσπάθειες ανάνηψης.

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο

Το παιδί έφτασε στις 9.30 στο ΠΑΓΝΗ έχοντας σφυγμό καθώς και αναπνοή. Αμέσως εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Ελλάδα / Συμπερίληψη είναι να ακούγεσαι χωρίς να πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις

Σε μια εποχή ραγδαίων μετατοπίσεων, στο πλαίσιο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών αλλά και του «The Upfront Initiative», της πρωτοβουλίας της LiFO και της Tsomokos, σημαντικοί καλεσμένοι υπογράμμισαν τη σημασία των θεμάτων συμπερίληψης, ποικιλομορφίας και ισότητας (DEI) στον χώρο εργασίας. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Ελλάδα / Οπλισμένοι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σε μαθητική θεατρική παράσταση στην Ιεράπετρα

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου έκανε λόγο για «ύβρη κατά της δημοκρατίας» και εξήρε την απόφαση της επιτροπής του φεστιβάλ να τιμήσει το σχολείο με έπαινο για την ελεύθερη έκφραση
LIFO NEWSROOM
Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Ελλάδα / Αίγιο: Ομολόγησε το διπλό φονικό ο 23χρονος – Προφυλακιστέος μετά την απολογία του

Παρά την αρχική του στάση, κατά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ομολόγησε τις πράξεις του, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της προσωρινής του κράτησης
LIFO NEWSROOM