Μπλε καβούρια σε μεγάλες ποσότητες έχουν εντοπιστεί στον κόλπο της Ελούντας στην Κρήτη με τους ψαράδες να επιδίδονται ενεργά πλέον στην αλιεία του εν λόγω είδους.
Ο επίτιμος πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Ελούντας, Νίκος Σφυράκης, μίλησε στην ΕΡΤ για την εμφάνιση των μπλε καβουριών στην Κρήτη λέγοντας πως «βγάλαμε γύρω στα 150 κιλά, έχουν έρθει από το Σουέζ πριν τρία-τέσσερα χρόνια, τα ανακαλύψαμε και εμείς».
«Τώρα τα πουλάμε γύρω στα πέντε ευρώ, δεν τα παίρνουν πολύ, δεν τα έχει μάθει ο κόσμος», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι από τα καλύτερα καβούρια, είναι πολύ νόστιμα, είναι καλύτερα από την καραβίδα και τον αστακό, γίνονται καβουροσαλάτα, καβουρομακαρονάδα, καβούρι σούπα, καβούρια με σκόρδο, καβούρια αλά κρεμ, υπάρχουν πολλές συνταγές [...] Αυτά τα καβούρια βγαίνουν τώρα και το χειμώνα πάνε και κρύβονται μέσα στην άμμο, τα μαγαζιά στην Ελούντα αγοράζουν καβούρια, όλα τα εστιατόρια του τόπου μας έχουν καβούρια» κατέληξε.