Εντός της εβδομάδας αναμένεται να απολογηθούν οι 19 συλληφθέντες που εμπλέκονται στην υπόθεση του κυκλώματος που παρείχε προστασία σε οίκους ανοχής και παράνομες λέσχες.
Την ώρα που η ΕΛΑΣ έθεσε σε διαθεσιμότητα όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς και διέταξε ΕΔΕ για την υπόθεση, ο δικηγόρος της 37χρονης αστυνομικού, που φέρεται να λειτουργούσε ως «σύνδεσμος» του κυκλώματος και πληροφορούσε τη συμμορία για το πότε θα γίνουν έλεγχοι, έκανε λόγο για «ανθρωποφαγία», αναφέροντας πως η ίδια επιμένει στην αθωότητά της.
Μιλώντας στην εκπομπή «Εξελίξεις Τώρα», ανέφερε αρχικά πως «θα απαντήσει θεσμικά εκεί που πρέπει και θα το πράξει σε 3 ημέρες που απολογούμαστε. Θα απαντήσει σε κάθε τι που μπορεί να δημιουργεί την υπόνοια εμπλοκής. Αυτές τις ημέρες αυτή κοπέλα έχει υποστεί μία τεράστια ανθρωποφαγία. Υποστηρίζει ότι είναι αθώα».
«Έχω σοκαριστεί με την απουσία πραγματικών τεκμηρίων ενοχής. Οι διαπροσωπικές σχέσεις στα πλαίσια κοινωνικών συναναστροφών δεν ποινικοποιούνται. Δεν μιλάμε για μία τυχαία αστυνομικό γιατί έχει πραγματικά προσόντα που λίγοι αστυνομικοί τα έχουν», συμπλήρωσε ο δικηγόρος της.
Πώς δρούσε το κύκλωμα
Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων αποκάλυψε εντυπωσιακά στοιχεία για το εύρος των δραστηριοτήτων του κυκλώματος. Οι «εισπράκτορες» της οργάνωσης λάμβαναν χρηματικά ποσά από 500 έως 1.500 ευρώ κάθε δεκαπενθήμερο από παράνομες λέσχες και καζίνο, ενώ από οίκους ανοχής εισέπρατταν από 800 έως 2.500 ευρώ μηνιαίως. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα συνολικά ποσά που αναλήφθηκαν μέσω τραπεζικών καρτών φτάνουν τα 6.920.000 ευρώ.
Ένας ειδικός φρουρός, συγκεκριμένα, καταγράφεται να κάνει αναλήψεις ύψους 57.600 ευρώ μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, αποδεικνύοντας τη μεγάλη κλίμακα των οικονομικών δραστηριοτήτων του κυκλώματος.
Στον πυρήνα της οργάνωσης βρισκόταν μια 37χρονη Αστυνόμος Α’, η οποία φέρεται να λειτουργούσε ως «σύνδεσμος» του κυκλώματος. Χρησιμοποιώντας τη θέση της στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, παρείχε στον φερόμενο ως αρχηγό ευαίσθητες πληροφορίες, διατηρώντας μάλιστα επαφή μαζί του μέσω διαδικτυακών εφαρμογών ή δια ζώσης, για να αποφεύγουν τις υποκλοπές.
Οι αρχές κατέσχεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των εμπλεκόμενων. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 410.000 ευρώ σε μετρητά, 16 χρυσές λίρες, μια πλάκα χρυσού, 11 πολυτελή ρολόγια, δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, μία κοντόκανη καραμπίνα, φυσίγγια και άλλα αντικείμενα αξίας.