Ο «άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι» από την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, είναι ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες για το κύκλωμα προστασίας οίκων ανοχής.
Τόσο το όνομα και το επίθετο του όσο και τα υπόλοιπα στοιχεία του, όπως το πατρώνυμο, η ημερομηνία και ο τόπος γέννησης, δεν αφήνουν αμφιβολία πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, όπως μεταδίδει το Omnia TV. Στην παρούσα δικογραφία, ο S.C. παρουσιάζεται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, επιφορτισμένος με την αυτοπρόσωπη επίβλεψη δυο εταιρειών στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και στην Αργυρούπολη, πραγματοποιούσε επισκέψεις στο στρατηγείο της εγκληματικής οργάνωσης ενώ συναντούσε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τους υπαρχηγούς της οργάνωσης.
Σύμφωνα με το πόρισμα της αρχής, προκύπτουν εμβάσματα από λογαριασμούς εταιρείας της οργάνωσης σε τραπεζικό λογαριασμό Λιθουανίας του S.C. ενώ στην ΕΡΓΑΝΗ είχε εγγραφεί ως υπάλληλος γραφείου εταιρείας της οργάνωσης. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία «ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζει το ποινικό του παρελθόν» καθώς είχε συλληφθεί κατόπιν εντάλματος σύλληψης για την κακουργηματική μη απόδοση Φ.Π.Α. άνω του ποσού των 2.700.000 ευρώ κατέχοντας την ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για το έτος 2015 σε συγκεκριμένη εταιρία της οργάνωσης. Από την 13/11/2017 τους ίδιους ρόλους ανέλαβε άλλο άτομο του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε.
Τoν Δεκέμβριο του 2021 και ενώ η δίκη για τον φονικό ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου σε πρώτο βαθμό βρισκόταν σε εξέλιξη, κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού από τον κατάλογο του παραπεμπτικού βουλεύματος. Η Αστυνομία τότε είχε απαντήσει πως δεν κατάφερε να βρει τον «άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι». Οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου είχαν αναγκαστεί να καταφύγουν σε έκκληση με επιστολή προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Τάκη Θεοδωρικάκο και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, προκειμένου η Αστυνομία να κάνει ό,τι προβλέπεται από τον νόμο και να φέρει στο δικαστήριο τον «άνδρα με το κίτρινο μπλουζάκι». Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του διότι κλητεύθηκε εμπρόθεσμα και δεν εμφανίστηκε, καθώς η μαρτυρία το κλήθηκε αναγκαία.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε διαδραματίσει κομβικό ρόλο την ημέρα της δολοφονίας του Ζακ. Είχε εμφανιστεί σε βίντεο έξω από κατάστημα στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων, όπου υπάρχει και η πρώτη οπτική καταγραφή του Ζακ Κωστόπουλου που τότε είχε εμφανιστεί να προσπαθεί να μπει στο αρτοποιείο, αλλά εμποδίστηκε έντονα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο έξω από το κατάστημα. Στο βίντεο αυτόπτη μάρτυρα που καταγράφει με κινητό την επίθεση στο κοσμηματοπωλείο, ο «άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι» φαίνεται να είναι παρών από την αρχή και καθ’ όλη τη διάρκειά της. Δεν φαίνεται να συμμετέχει ο ίδιος στην επίθεση, αλλά την παρακολουθεί από κοντά και μιλάει στο κινητό του. Όταν ο Ζακ βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος, ακούγεται να κλείνει το τηλέφωνο λέγοντας «φίλε αυτόν, έλα».
Ύστερα απευθύνεται στον αστυνομικό της ομάδας ΖΗΤΑ που έφτασε πρώτος και τον ενημερώνει σχετικά με τα τραύματα του Ζακ: «Θέλει ασθενοφόρο (…) Δεν είναι στον λαιμό, είναι στα χέρια και στο κεφάλι». Δευτερόλεπτα αργότερα διακρίνεται κοντά στον διασώστη του ΕΚΑΒ. Στο βίντεο που οι αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ φαίνεται να χειροπεδούν βίαια τον Ζακ τραβώντας και κλωτσώντας τον, ο «άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι» είναι ο μόνος που πλησιάζει τους αστυνομικούς φορώντας πολιτικά ρούχα, ενώ σε ένα σημείο φαίνεται να κρατάει το πτυσσόμενο γκλοπ που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.
«Ο S.C. είχε αποφύγει να εμφανιστεί ως μάρτυρας στο στάδιο της ανάκρισης. Τότε μάλιστα η ΕΛΑΣ απάντησε στο αίτημα του ανακριτή ότι ο μάρτυρας «δεν βρέθηκε» χωρίς να μεσολαβήσει ούτε καν μία ημέρα αναζήτησης. Είχε αναγκαστεί τελικά να προσέλθει στον ανακριτή, μετά από ευρεία δημοσιοποίηση της παρουσίας και των ερωτηματικών για τον ρόλο του στα γεγονότα από το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture. Όμως στην κατάθεσή του στον ανακριτή, είπε εμφανώς ψέματα σε κάποια σημεία, ενώ συσκότισε ακόμα περισσότερο τα πράγματα σε άλλα» καταλήγει το Omnia TV.
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, έγινε γνωστό πως συνελήφθησαν 19 άτομα, ανάμεσά τους και 4 αστυνομικοί που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΙΑΣ και την Οικονομική Αστυνομία, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούταν σε δωροδοκίες και δωροληψίες για να κρατήσουν κρυφή τη λειτουργία οίκων ανοχής και παράνομων λεσχών. Παράλληλα, όπως αναφέρει η δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ, η εγκληματική οργάνωση προχωρούσε και σε απάτες σε βάρος του Δημοσίου, μέσω της δημιουργίας 40 εταιρειών «φαντάσματα» που είχαν ως «βιτρίνα» αστέγους, ως σύστημα μη απόδοσης ΦΠΑ.