ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Μαγιορκίνης: Περιμένουμε δραματική αύξηση κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον

Μαγιορκίνης: Περιμένουμε δραματική αύξηση κρουσμάτων της Όμικρον- Η εκτίμηση για την πραγματική εικόνα Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Αναμένεται δραματική αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον, δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αλλά εκτίμησε ότι αυτό δεν θα συμβεί μέσα στις γιορτές. 

Έως τώρα ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει 17 περιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπολογιστεί πόσα είναι ακριβώς τα κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

«Συνήθως υπολογίζουμε ότι από τη στιγμή που θα ξεπεράσουν τα 25 μπορεί να είναι 3 ή 4 φορές περισσότερα από αυτά που βλέπουμε», είπε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών. «Δεν πρέπει να είναι πάνω από 100 αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα», πρόσθεσε. 

«Περιμένουμε δραματική αύξηση αυτού του αριθμού, έναντι της Δέλτα», συνέχισε ο κ. Μαγιορκίνης, που συμπλήρωσε ότι τα στοιχεία από τη Ν. Αφρική δείχνουν ότι μετά τη δραματική αύξηση ακολουθεί μια επιπέδωση σε υψηλό σημείο. 

Αυτή τη στιγμή, τόνισε ο καθηγητής, δεν υπάρχει κάποια χώρα που έχει πιεστεί το σύστημα υγείας της εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν έχει συμβεί ούτε στη Νότια Αφρική. 

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί η Ελλάδα δεν παίρνει μέτρα, ενώ άλλες χώρες προχωρούν σε τέτοιες κινήσεις, ο κ. Μαγιορκίνης είπε: «Εμείς σε σχέση με άλλες χώρες έχουμε αρκετά περισσότερα μέτρα, τα οποία είναι μεν για τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά λειτουργούν και για την Όμικρον». 

«Δεν λαμβάνουν όλες οι χώρες μέτρα. Ήδη έχουμε μέτρα που δεν έχουν άλλες χώρες. Είμαστε πιο μπροστά από άλλες χώρες όσον αφορά την τρίτη δόση. Θεωρούμε ότι έχουμε ακόμη χρόνο σε αυτή τη φάση, λόγω του εμβολιασμού και της τρίτης δόσης, για να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί», επεσήμανε ακόμη ο κ. Μαγιορκίνης, που σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η Βρετανία έχει μεγάλη αύξηση κρουσμάτων αλλά «δεν έχει ούτε το ένα δέκατο των μέτρων που έχουμε εμείς». 

Η λήψη μέτρων δεν εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά από την πίεση στο σύστημα υγείας, τόνισε ο καθηγητής. «Δεν αποκλείονται, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτό», πρόσθεσε. Τέλος, εκτίμησε ότι το 2022 η πανδημία θα είναι πιο διαχειρίσιμη. «Όσο περνά ο χρόνος αντί να δυσκολεύει η διαχείριση της πανδημίας, μέσω του εμβολιασμού διευκολύνεται. Και σύντομα θα έχουμε και φάρμακο διαθέσιμο», κατέληξε. 
 

Ελλάδα
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM