Ερωτηθείς για το κίνημα Metoo στον χώρο του θεάτρου, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης απάντησε, μιλώντας στο Mega, κάνοντας λόγο για «ισχύ και δυναμική της μισαλλοδοξίας.»
Ο ίδιος δήλωσε πως του έκανε εντύπωση «το κομμάτι της μισαλλοδοξίας, το κομμάτι της προσπάθειας να σωπάσουν όσοι δεν συμφωνούν ακριβώς με αυτό που λέμε, το οποίο είδα να συμβαίνει όχι τόσο πολύ σε μένα, αλλά περισσότερο σε ανθρώπους που ξέρω, συναδέλφους μου, φίλους μου και φίλες μου. Η αίσθηση ότι «αυτός ή αυτή είπαν αυτό ή εκείνο, και με το οποίο εμείς διαφωνούμε, «στην πυρά, στην πυρά, θα τον κάψουμε (....) να μην ξαναπαίξει στο θέατρο, γενικά να εξαφανιστεί.» Αυτό πρέπει να σας πω ότι με εξέπληξε. Μετά με στεναχώρησε πολύ, κάποια στιγμή με θύμωσε και μετά μου δημιούργησε μια απαξίωση για τον χώρο του θεάτρου, για εμάς δηλαδή, για τον εαυτό μου δηλαδή».είπε μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»,
«Δεν μπορείς να ασχολείσαι με το θέμα της κακοποίησης και το πόσο σοβαρό πραγματικά θέμα είναι η κακοποίηση και ταυτοχρόνως να κακοποιείς δημοσίως άλλους ανθρώπους για την έκφραση γνώμης. Αυτό είναι ανακόλουθο. Δεν μπορεί να παίρνεις τηλέφωνα ανθρώπους από δω και από εκεί «μην παίξει αυτός ξανά, μην ξαναεμφανιστεί ο τάδε, μην ξανακάνει ο τάδε» - γιατί; είπε την γνώμη μου με την οποία διαφωνείς».
«Η προσπάθεια είναι να γίνει ισχυρότατη κακοποίηση και bullying σε ανθρώπους για έκφραση γνώμης. Και πολλοί συνάδελφοί μου εκφοβίστηκαν γιατί έπιασε. Σταμάτησαν, πολύς κόσμος σταμάτησε να μιλάει».
Προσπάθησαν να εκφοβίσουν εσένα;
«Δεν προσπάθησαν άμεσα, αλλά έμμεσα. Υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος εκφοβίστηκε, μεταξύ των οποίων και εγώ.»
Όταν έρχεσαι σε μία συνέντευξη, από μέσα σου, έχεις μια μικρή φοβία ότι μπορεί να ερωτηθείς για συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα όπως του Δημήτρη Λιγνάδη ή του Πέτρου Φιλιππίδη;
«Όχι δεν το φοβάμαι, κατ' αρχάς σχεδόν το αναμένω, απλώς προσπαθώ να μιλήσω για αυτά τα πράγματα όχι σε ένα επίπεδο που αρέσει πάρα πολύ στην την τηλεόραση να κάνει - να δημιουργεί τίτλους».