Μεσσηνιακός Κόλπος: Ένας νεκρός και 47 διασωθέντες από την προσάραξη σκάφους με μετανάστες

Μεσσηνιακός Κόλπος: Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas/SOOC
0

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στον Μεσσηνιακό Κόλπο, ενώ γίνεται γνωστό πως το άτομο που έχασε τη ζωή του κατέληξε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κι όχι κατά την προσάραξη του ιστιοφόρου όπου επέβαιναν.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν διασωθεί συνολικά 47 άτομα από το σκάφος και λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα. Ο νεκρός φαίνεται ότι πέθανε από παθολογικά αίτια. 

Οι μετανάστες βγήκαν στην περιοχή Αρφίγκια, στην ακτή της Μάνης, και με τη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας «ΓΑΙΑ» μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

Μεταξύ αυτών είναι 16 παιδιά, αλλά και γυναίκες. Φαίνεται ότι είναι αφγανικής και ιρακινής καταγωγής. 

Εκ των 47 διασωθέντων, οι επτά έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Σπάρτης όπου υποβάλλονται στις απαραίτητες εξετάσεις

Ο κ. Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αερόπολης ενημέρωσε πως η προσάραξη έγινε σε δύσκολη, βραχώδη περιοχή στα όρια Μεσσηνίας και Λακωνίας.

«Προσεγγίσαμε με αλιευτικό σκάφος για να βρούμε σε ποιο σημείο ήταν όσοι έχριζαν άμεσης βοήθειας» είπε στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο νοσοκομείο της Σπάρτης μεταφέρθηκαν τέσσερα παιδιά και τρεις μητέρες και εξετάζεται η διακομιδή ενός ανηλίκου σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας.

Υπήρχαν πληροφορίες πως οι επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο ήταν περισσότεροι από 50, αλλά δύτες του Λιμενικού, που επιχείρησαν στην περιοχή, δεν εντόπισαν άλλους επιζώντες ή θύματα.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

Ελλάδα / Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

«Ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες, τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν;» διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 39χρονου
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM