Πέρα από την τεράστια οικολογική καταστροφή στο Βόλο, με τα νεκρά ψάρια, σοβαρές είναι και οι οικονομικές προεκτάσεις του φαινομένου, με τα ξενοδοχεία της περιοχής να πλήττονται.
Σύμφωνα με το gegonota.news, τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος του Βόλου αλλά και πολλών παραλιακών περιοχών του νομού Μαγνησίας, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από το φαινόμενο με τα νεκρά ψάρια στις ακτές.
Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες οι πελάτες των ξενοδοχείων της περιοχής, φεύγουν μαζικά πριν ολοκληρώσουν τη διαμονή τους ενώ παράλληλα όσοι δεν είχαν φτάσει ήδη, ακυρώνουν μαζικά τις κρατήσεις τους.
Ο Δημήτρης Καραμήτσος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στις Αλυκές Βόλου, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι το 90% των πελατών έχει φύγει.
«Το φαινόμενο ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή. Το ξενοδοχείο μου είναι στις Αλυκές, δίπλα στη θάλασσα, στα 20 μέτρα από εκεί που βρίσκονται τα νεκρά ψάρια. Το 90% των πελατών έχει φύγει από το ξενοδοχείο και βρίσκεται ουσιαστικά μόνο το προσωπικό. Ακύρωσαν τις κρατήσεις και έφυγαν και λογικό αφού ήρθαν να κάνουν μπάνιο δίπλα στη θάλασσα και αντί αυτού έβλεπαν νεκρά ψάρια. Εκτός από την άσχημη εικόνα, η δυσοσμία είναι πολύ έντονη στο σημείο», είπε ο Δημήτρης Καραμήτσος.
«Η καλοκαιρινή σεζόν για εμάς φτάνει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Όμως είμαστε ξενοδοχείο που δουλεύει όλο τον χρόνο. Στις Αλυκές υπάρχουν τουλάχιστον 150 άτομα προσωπικό που εργάζεται σεζόν. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά, καθώς οι επιχειρήσεις εδώ δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Πρέπει να υπάρξει άμεση στήριξη όλων των επιχειρήσεων από την Πολιτεία», συνέχισε ο ξενοδόχος.
Όλα αυτά συνέβησαν σε μια χρονιά που όπως λέει ο κ. Καραμήτσος η κίνηση ήταν ήδη μειωμένη, με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της εστίασης να κάνουν λόγω ακόμα και για 70% - 80% μείωση, λόγω των προβλημάτων με το νερό που αντιμετώπισε η Μαγνησία τους προηγούμενους μήνες.
Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, αποφάσισε να στραφεί νομικά κατά παντός υπευθύνου και να ζητήσει αποζημίωση για τη δυσφήμιση της περιοχής.
Με πληροφορίες από gegonota.new, OPEN